KDH vyzvalo Ftáčnika, aby sa postavil proti megakasínu

NETKY.SK • 8 Január 2014, 12:15 • 2 min
KDH vyzvalo Ftáčnika, aby sa postavil proti megakasínu

BRATISLAVA – Regionálni predstavitelia KDH sú proti uskutočneniu projektu megakasína v Bratislave, a to aj pod pozmeneným názvom.

slovakia

left justify in out

Predsedníctvo Okresného centra KDH Bratislava 5 sa na svojom zasadaní zaoberalo medializovanými informáciami o pripravovaných investičných zámeroch spoločnosti TriGranit v oblasti Petržalky a Jaroviec. „Predsedníctvo Okresného centra KDH Bratislava 5 vyjadruje hlboké znepokojenie nad opätovnými aktivitami v oblasti Petržalky a Jaroviec a odmieta všetky snahy o to, aby sa táto lokalita stala miestom medzinárodného hazardu,“ povedal dnes pre agentúru SITA jeho predseda Stanislav Fiala. Zároveň listom vyzval primátora Bratislavy Milana Ftáčnika, aby sa zasadil o to, aby sa projekt megakasína nezrealizoval.

Vláda dnes mala rokovať o vydaní osvedčenia o tom, že investícia spoločnosti Hervex, a. s., je významná. Pred Vianocami kabinet o tomto materiáli prerušil rokovanie. Dnes ho z rokovania vypustil. Má ísť o investíciu 223 mil. eur do projektu, ktorý pozostáva z kongresového centra, aquaparku, hotela, viacúčelovej haly a prevádzky maloobchodu. Tieto objekty tvoria jeden funkčný zámer pod názvom Metropolis, I. etapa. Projekt by mal vytvoriť 330 pracovných miest do roku 2018. Plánovaný viacúčelový komplex Metropolis, I. etapa je situovaný v mestskej časti Jarovce a v mestskej časti Petržalka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona