KDH: Vynútený odchod M. Foraia je dôkazom korupcie a klientelizmu

NETKY.SK • 23 September 2015, 14:35 • 2 min
KDH: Vynútený odchod M. Foraia je dôkazom korupcie a klientelizmu

BRATISLAVA - Vynútený odchod Marcela Foraia z čela štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) je podľa lídra KDH Jána Figeľa dôkazom korupcie a klientelizmu, ktoré Smer-SD nerieši. Odhalené prípady majú byť len vrcholom ľadovca.

slovakia

left justify in out

"Tento stav je neprijateľný a musí sa zmeniť," povedal šéf kresťanských demokratov s tým, že jednou z ich priorít je preto aj boj s korupciou.

 

Aktuálne dianie vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni ukazuje, prečo Smer-SD presadzuje projekt jednej zdravotnej poisťovne, myslí si poslanec Národnej rady SR za KDH a exminister zdravotníctva Ivan Uhliarik. "Šafárenie v štátnej poisťovni dokázalo, že Smeru vyhovuje absolútna kontrola financií v zdravotníctve. Zdá sa, že ani pre ministra Viliama Čisláka toto nie je kauza, keď počíta s možnosťou, že bývalého riaditeľa Foraia vymenuje naspäť," poznamenal.

 

Líder KDH okrem toho upozorňuje na oslabovanie nezávislosti kontrolných orgánov, ako sú Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou či Najvyšší kontrolný úrad SR. "Táto samokontrola vládnucej moci je pre národ drahým divadlom. Marcel Forai sa vzdal deň pred obhajobou svojho konania pred Výborom NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií verejných činiteľov. Jeho vyše trojročné konanie je neobhájiteľné," zhrnul Figeľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies