KDH: Vláda sa chystá mediálne prekryť svoje kauzy

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 09:29 • 2 min
KDH: Vláda sa chystá mediálne prekryť svoje kauzy

BRATISLAVA – Vláda sa podľa podpredsedu KDH Miloša Moravčíka chystá mediálne prekryť svoje vlastné pochybenia. Ako upozornil dnes v rozhovore pre agentúru SITA, po tlaku opozície vládna strana na stredu naplánovala dve pre ňu nepríjemné parlamentné schôdze.

slovakia

left justify in out

Prvú ku kauzám v zdravotníctve a druhú ku kauze nevyplácania dodávateľov Váhostavu. „Hlavným cieľom je, aby sa k ľuďom dostalo čo najmenej negatívnych informácií o ministroch a kšeftoch v pozadí,“ vyhlásil Moravčík.


Kroky Smeru sú pritom opäť podľa podpredsedu kresťanských demokratov poznačené aroganciou. „Na diskusiu o kauzách v zdravotníctve totiž v parlamente vyčlenil len štyri hodiny. Ak by bol problém malý, tak by to možno stačilo. Problémov však je za milióny eur. Tie nejdú na starostlivosť o pacientov, ale do vreciek vyvolených firiem. Je to rakovina slovenského zdravotníctva, kvôli ktorej trpia a zomierajú ľudia,“ zdôraznil Moravčík. Ak by sa milióny zo zdravotníctva netunelovali, tak by bolo podľa neho menej čakania, menej bolesti a menej zbytočných úmrtí. „To, že tieto problémy chce vláda odbaviť za štyri hodiny, vypovedá o tom, ako jej na ľuďoch v skutočnosti záleží,“ konštatoval.


S problémami v zdravotníctve súvisí podľa Moravčíka aj kauza Váhostavu, ktorej sa má venovať druhá mimoriadna schôdza. „Je tomu tak minimálne z dvoch dôvodov. Prvým je, že súčasnej vláde záleží viac na vyvolených firmách ako na ľuďoch, ktorí poctivo pracujú. Druhým dôvodom je, že pri stavbe diaľnic sa stráca najväčší obnos peňazí zo štátneho rozpočtu. Ak by sa tu dobre hospodárilo, tak by boli aj lepšie cesty, aj by zostalo viac peňazí na zdravotníctvo, na školstvo a na ďalšie oblasti,“ zdôraznil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies