KDH: Väčšina krajských predsedov víta kandidatúru E. Porubcovej

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 15:15 • 2 min
KDH: Väčšina krajských predsedov víta kandidatúru E. Porubcovej

BRATISLAVA - Väčšina krajských predsedov KDH je spokojná s kandidatúrou Eleonóry Porubcovej na predsedníčku hnutia. Kandidatúru oznámila dnes, krajskí predsedovia oceňujú jej skúsenosti z regionálnej politiky a manažérske schopnosti, ale aj to, že je žena.

slovakia

left justify in out

Podľa viacerých by mohla do politiky KDH priniesť nové prvky, ktoré hnutie na oživenie potrebuje. Jasnú podporu Porubcovej vyjadrila europoslankyňa a šéfka KDH v Trenčianskom kraji Anna Záborská. "Pani Porubcová má moju plnú dôveru a podporu. KDH potrebuje predsedníčku, ktorá vyrástla v KDH, vyzná sa v regionálnej a komunálnej politike, je dobrou manažérkou a ktorej záleží na budúcnosti slovenskej kresťanskej demokracie," povedala.

 

Podľa šéfa KDH v Žilinskom kraji Mariána Faktora je Porubcová žena "kompetentná zastávať funkciu predsedu KDH so všetkými povinnosťami". Faktor oceňuje, že Porubcová chce riešiť každodenné problémy ľudí, ktoré sama pozná z pozície zamestnanca. Profesionálni politici sa podľa neho ľuďom vzďaľujú a nevnímajú ich reálne problémy.

 

Predseda nitrianskeho KDH Marián Radošovský si myslí, že Porubcová má šancu na úspech. Nateraz je podľa neho síce relatívne neznáma tvár, ale to sa môže zmeniť. "KDH potrebuje rozhodného človeka s novým smerovaním. A som presvedčený, že KDH musí vygenerovať novú tvár zo svojich radov," zdôraznil s tým, že Porubcová to spĺňa. Je pre neho prijateľnejšia ako Alojz Hlina, ktorý má tiež záujem o post predsedu hnutia. Do KDH sa už prihlásil, v Národnej rade SR pôsobil ku koncu volebného obdobia v klube KDH.

 

"Pre mňa je pani Porubcová zaujímavá kandidátka. Poznám ju ako dynamickú ženu s manažérskymi schopnosťami. Verím, že by mohla priviesť KDH späť do parlamentu," povedal šéf trnavského KDH Alojz Přidal. Krajská rada sa bude kandidátmi zaoberať 13. mája. Pozve si Porubcovú aj Hlinu, aby si ich členovia vypočuli.

 

Šéfa prešovského KDH Pavla Zajaca, ktorý je po odchode Jána Figeľa poverený vedením hnutia do júnového snemu, teší, že na predsedu KDH chce kandidovať viac osobností. "Pani Porubcovú vnímam ako skúsenú regionálnu političku. O tom, kto bude predsedom KDH, rozhodne 11. júna 340 delegátov snemu v tajnom hlasovaní," uviedol.

 

Porubcová je poslankyňa Trenčianskeho samosprávneho kraja, tiež prievidzská mestská poslankyňa a riaditeľka Gymnázia Vavrinca Benedikta Nedožerského v Prievidzi. V hnutí pôsobí roky.

Kandidáti na predsedu by mali byť známi na zasadnutí Rady KDH, ktoré sa má konať 28. mája. Definitívne rozhodne snem 11. júna. KDH v parlamentných voľbách (5.3.) dosiahlo volebný zisk 4,94 percenta a prvýkrát v histórii sa nedostalo do parlamentu. Ján Figeľ po tomto výsledku odstúpil z predsedníckej funkcie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies