KDH v Poprade odštartuje predvolebnú kampaň

NETKY.SK • 15 Január 2016, 16:40 • 2 min
KDH v Poprade  odštartuje predvolebnú kampaň

BRATISLAVA – KDH v sobotu odštartuje v Poprade predvolebnú kampaň pred parlamentnými voľbami.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA šéf volebného štábu hnutia Darius Anton Hatok, po deviatykrát sa 150 členov a sympatizantov Kresťanskodemokratického hnutia aktívne zúčastní vo voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky. „Doteraz sme v ôsmich parlamentných voľbách získali 181 mandátov, 26 vládnych postov a svoje trvalé zastúpenie máme aj na pôde Európskeho parlamentu. Dnes je na našej 150-člennej kandidátke 25 žien a 125 mužov. Najmladší kandidát má 22 rokov, najstarší 76 a v priemere máme 47 rokov,“ povedal Hatok. Svoje miesto si hnutie našlo vo všetkých ôsmich krajoch a voliči spoznajú v kampani 108 nových tvári KDH. „Najčastejším titulom pred menom je inžinier, až 73-krát a najfrekventovanejším menom je Ján. Na kandidátke majú zastúpenie aj národnostné menšiny a zdravotne hendikepovaní ľudia,“ povedal Hatok. Jednotkou na kandidátke je predseda hnutia Ján Figeľ a s číslom 150 uzatvára kandidátku Peter Bobula. „Sme súčasťou slovenskej politiky už 26 rokov a naši kandidáti sú zárukou ochrany slovenského domova, našich rodín a kresťanských hodnôt,“ dodal Hatok.


Ešte pred štartom kampane bude zasadať Rada KDH. Schváliť má predvolebný program. Medzi jeho tri hlavné body sa dostali opatrenia ako nižšie dane pre pracujúcich a rodiny, viac nájomných bytov pre rodiny za výhodné ceny a možnosť skoršieho odchodu do dôchodku pre ženy-matky. „Za pôsobenia súčasnej vlády narástlo daňové zaťaženie o astronomické štyri miliardy eur ročne. Poškodzuje to životnú úroveň ľudí. Nie je fér, keď zamestnancovi štát zoberie polovicu toho, čo mu dá jeho zamestnávateľ. Nie je fér, že súčasná vláda sa rozhodla ošklbávať seniorov a študentov, ktorí si privyrábajú na brigádach,“ povedal dnes pre agentúru SITA podpredseda KDH Miloš Moravčík. KDH podľa neho chce, aby sa ľudia na Slovensku mali lepšie a preto navrhuje znížiť dane. „Ostalo by im tak viac peňazí v peňaženke a cez to, čo si za ne kúpia, by mohli lepšie podporiť ekonomiku. Ďalšie opatrenia nášho programu tiež vedú k zlepšeniu životnej úrovne ľudí na Slovensku. Rozmieňajú tiež na drobné to, čo myslíme sloganom Bezpečný domov, spokojné rodiny,“ dodal Moravčík.


KDH dnes zároveň odmietlo informácie, že by sa malo v sobotu diskutovať o vyradení Jozefa Mikloška z kandidačnej listiny. Túto tému považujú v hnutí len za informačnú kačicu, aby sťažovala komunikáciu o podstatných veciach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona