KDH teší, že sa Smer chystá obmedziť funkcionárom príjmy z viacerých funkcií

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 15:00 • 2 min
KDH teší, že sa Smer chystá obmedziť funkcionárom príjmy z viacerých funkcií

BRATISLAVA - Kresťanských demokratov teší, že sa Smer-SD chystá obmedziť verejným funkcionárom príjmy z viacerých funkcií.

slovakia

left justify in out

"S potešením sme prijali informáciu, že Smer si osvojil náš návrh a bude jedným z tých opatrení, ktoré sa rozhodli cez ich snem, ale aj tu v parlamente presadiť," povedal dnes na tlačovej konferencii v parlamente Július Brocka z KDH.

 

Dodal, že hnutie sa v minulosti pokúšalo uzákoniť, aby verejní funkcionári nemohli poberať plat z viacerých funkcií. "Chceli sme obmedziť to, že sú v parlamente poslanci, ktorí majú viacero volených funkcií a poberajú viacero príjmov z verejných zdrojov, čo považujeme za nespravodlivé, neodôvodnené," pripomenul Brocka. KDH dlhodobo presadzuje princíp "jeden mandát stačí".

 

Šéf KDH Ján Figeľ poukázal na súčasnú prax, keď je možné, aby poslanec v jednej chvíli hlasoval ako poslanec a v druhej bol riaditeľom najväčšej poisťovne v tomto štáte – Sociálnej poisťovne. "Je to v poriadku? Podľa nás nie, a preto príde raz čas, keď sa prehodnotí aj táto situácia v Národnej rade, lebo to vedie k veľkej nedôvere voči inštitúcii a ku konfliktným záujmom, ktoré sa tu spájajú v niektorých osobách alebo skupinách," poznamenal Figeľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona