KDH štartuje turné po Slovensku s cieľom predstaviť kandidátov

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 13:10 • 2 min
KDH štartuje turné po Slovensku s cieľom predstaviť kandidátov

BRATISLAVA - Predstaviť kandidátov a program KDH pre voľby do Európskeho parlamentu (EP) je cieľom turné kresťanských demokratov po Slovensku, ktoré štartuje dnes.

slovakia

left justify in out

KDH chce voličov povzbudzovať k tomu, aby 24. mája v eurovoľbách odmietli ďalšie oslabovanie rodiny a kresťanských hodnôt a podporili víziu ekonomicky prosperujúcej a kresťanskej Európy pod názvom Silná rodina – lepšia Európa. Počas kampane kandidáti navštívia 27 miest na Slovensku, v ktorých budú ľudí informovať o dôležitosti týchto volieb pre Slovensko.
     

"Chceme Európsku úniu, ktorá bude presadzovať nové ideológie, oslabovať rodiny a potláčať kresťanské hodnoty? Toto smerovanie ponúkajú európski socialisti a liberáli. Alebo si želáme návrat na osvedčenú cestu kresťanských demokratov so zameraním na životnú úroveň, zamestnanosť a silné rodiny? Takúto ekonomickú a hodnotovú alternatívu ponúka KDH. Toto je najdôležitejšia otázka volieb do Európskeho parlamentu. Výsledok volieb sa priamo dotkne každého z nás," upozornil predseda KDH Ján Figeľ.
     

Líderka eurokandidátky KDH Anna Záborská dodáva, že v nadchádzajúcich voľbách do EP sa občanom ponúkajú dve rozdielne cesty. "Prvou je cesta, ktorú poznali obyvatelia Západnej Európy (Nemecko, Francúzsko) v časoch, keď u nás vládol socializmus. V tom čase bola na Západe slušná životná úroveň, zamestnanosť a silné rodiny. Základy takejto EÚ položili európski kresťanskí demokrati. Druhú cestu reprezentujú sily, ktoré oslabujú rodinu a kresťanské hodnoty. Sily, ktoré nám vnucujú manželstvá osôb rovnakého pohlavia a ich možnosť adoptovať si deti. Sily, ktoré presadzujú aj ďalšie radikálne ideologické koncepty," uviedla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies