KDH: Snem pripraví nový program a zvolí podpredsedu

NETKY.SK • 11 Október 2014, 07:57 • 2 min
KDH: Snem pripraví nový program a zvolí podpredsedu

BRATISLAVA – Kresťanskí demokrati by dnes mali na 22. sneme v Poprade prijať programové tézy, z ktorých vzíde nový program pre parlamentné voľby. Tiež by mali zmeniť stranícke stanovy a zvoliť nového podpredsedu. Rada KDH navrhla na tento post Pavla Zajaca.

slovakia

left justify in out

Pavol Abrhan pre TASR uviedol, že programové tézy sa budú týkať najmä rodiny, práce a spravodlivosti. "Budú to tézy s výhľadom na 10 rokov a poslúžia ako východiská pre volebný program pre rok 2016," povedal.
      

Na snem sú pozvaní aj hostia vrátane predsedu Mostu-Híd Bélu Bugára, ktorý sa do Popradu chystá. Šéf SDKÚ-DS Pavol Frešo pozvaný nie je. KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS tvorili istú dobu spoločnú Ľudovú platformu.

 

Podľa Abrhana netreba vo Frešovej neúčasti hľadať žiadne skryté zmysly. "Je to vec reciprocity. Béla Bugár nás pozval na snem svojej strany, tak sme pozvali aj my jeho. Pavol Frešo nás nepozval," vysvetlil Abrhan. Predseda KDH Ján Figeľ sa pred snemom prihováral ľuďom aj z webstránky venovanej popradskému rokovaniu. Poukazuje na politickú nestabilitu na Slovensku, vládu jednej strany bez účinnej kontroly, rast oligarchie, zadlžovanie krajiny.
      

"Zvyšovanie daní a odvodov, rozsiahla nezamestnanosť, plytvanie a netransparentné čerpanie eurofondov, meškajúca výstavba diaľnic – to sú len niektoré z problémov, ktoré posúvajú Slovensko do rekordnej zadlženosti, nedostatku motivácie pre investície či podnikanie, nárastu korupcie a prejavov antipolitiky," píše na webstránke Figeľ.
      

Dodáva, že KDH je skúsená parlamentná strana, ktorá chce riešiť súčasné problémy, pomáhať hospodárskemu rastu Slovenska, rodinám a rastu životnej úrovne. "Preto pracujeme na dlhodobom, základnom programe KDH pre budúce desaťročia. Pracujeme na Programe pre Slovensko," uvádza.
      

Tvrdí, že KDH má dostatok ľudí odhodlaných posúvať Slovensko vpred. "Odhodlaných na to, aby sme obnovili dôveru v súdnictvo a políciu, skvalitnili školstvo a zdravotníctvo, aby sme pomohli mladým rodinám, nezamestnaným ľuďom nájsť prácu a seniorom mať dôstojnú starobu," uzatvára Figeľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona