KDH: Schválenie rozpočtu je prejavom sebectva vlády

NETKY.SK • 20 November 2015, 12:24 • 2 min
KDH: Schválenie rozpočtu je prejavom sebectva vlády

BRATISLAVA – Schválenie rozpočtu v tejto podobe je podľa podpredsedu KDH Miloša Moravčíka prejavom sebectva zo strany vlády.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA, vláda sa rozhodla pre pohodlie pre seba a svojich vyvolených. „Na toto pohodlie sa však budú musieť opäť poskladať tvrdo pracujúci bežní ľudia. Je mi ľúto, že vláda v rozpočte na budúci rok zabudla na zamestnancov, na študentov, na aktívnych seniorov a na živnostníkov. Ich životnú úroveň totiž najviac poškodzujú vysoké dane a odvody, ktoré mali byť od budúceho roka znížené,“ povedal. Minister financií by si to mal podľa Moravčíka aspoň na mesiac vymeniť s niektorým zo zamestnancov pracujúcich na stavbe alebo so zamestnankyňou pracujúcou za pásom. „Rýchlo by zistil, aké to je nespravodlivé, keď na konci dostanú na účet namiesto 1 000 eur necelých 600, lebo im štát zoberie viac ako 400 eur, ktoré mohli byť ich,“ dodal.


Druhá vláda Roberta Fica má svoj posledný rozpočet odobrený Národnou radou SR. Rozhodli o tom poslanci v dnešnom hlasovaní. Z celkovo 135 prítomných poslancov 80 hlasovalo za návrh štátneho rozpočtu na budúci rok a návrh rozpočtu verejnej správy na roky 2016 až 2018. Proti bolo 42 zákonodarcov, hlasovania sa zdržalo 13 poslancov. Parlamentná diskusia o návrhu rozpočtu, ktorý predpokladá budúcoročný schodok verejnej správy 1,93 % hrubého domáceho produktu a následne postupné znižovanie deficitu až po vyrovnaný rozpočet v roku 2018, trvala dva dni a vystúpili v nej vyše dve desiatky poslancov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies