KDH sa opäť pokúša zaviesť školské autobusy

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 19:13 • 2 min
KDH sa opäť pokúša zaviesť školské autobusy

BRATISLAVA - Kresťanskí demokrati sa opäť pokúšajú presadiť školské autobusy. Mali by voziť žiakov na školské vyučovanie a v rámci školských aktivít mimo vyučovania.

slovakia

left justify in out

Návrh zákona o školských autobusoch zamestnával poslancov Národnej rady SR v závere siedmeho rokovacieho dňa 33. parlamentnej schôdze. Téma však veľa zákonodarcov nezaujala, v pléne na konci dňa sedelo len zo desať poslancov.
     

O zavedenie školských autobusov sa KDH usiluje už roky, dosiaľ neúspešne. Ich zákon počíta s postupným zavádzaním školských autobusov počas piatich rokov. "Od roku 2015 by štát v štátnom rozpočte vyčlenil každoročne sumu sedem miliónov eur ako dotáciu na školské autobusy," píšu navrhovatelia v dôvodovej správe.
     

Celkové náklady na vytvorenie primárnej siete školských autobusov by podľa výpočtov KDH v priebehu piatich rokov štátny rozpočet stáli 35 miliónov eur a 17,5 milióna eur rozpočet samospráv. Podľa KDH sa však dá predpokladať, že zavedenie školských autobusov by urýchlilo proces rušenia málotriednych škôl, čo by zas malo pozitívny dosah na štátny rozpočet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies