KDH rozhodne o podpore kandidatúry Viskupiča v krajských voľbách v Trnave

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 12:32 • 2 min
KDH rozhodne o podpore kandidatúry Viskupiča v krajských voľbách v Trnave

TRNAVA – O tom, či Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) v rámci Trnavského kraja podporí vo voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) kandidáta predvolebnej koalície OĽaNO-NOVA a SaS, sa rozhodne v najbližších týždňoch.

slovakia

left justify in out

Podľa podpredsedu Krajskej rady KDH v Trnave Rastislava Mráza otázka prejde diskusiou v členskej základni. Postoj k nej zverejní KDH podľa neho v priebehu apríla.

 

"Okresné rady KDH budú voliť svojich kandidátov do krajských volieb a vyjadria sa aj k spolupráci s OĽANO-NOVA a SaS, posledné slovo v tomto bude mať Krajská rada," povedal Mráz pre TASR. Ak by bol postoj členov naklonený spolupráci, potom vstúpi KDH do rokovaní.

 

Zatiaľ neoficiálnym kandidátom na predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) je Jozef Viskupič (OĽaNO-NOVA). Súčasný predseda TTSK Tibor Mikuš pre miestne periodikum BezRešpektu uviedol, že nevidí dôvod, prečo by nekandidoval.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona