KDH: Rodinné hľadisko v "rokováku" zabezpečí, aby zákony neškodili rodine

NETKY.SK • 6 Február 2015, 11:25 • 2 min
KDH: Rodinné hľadisko v "rokováku" zabezpečí, aby zákony neškodili rodine

BRATISLAVA - Novela rokovacieho poriadku z dielne KDH má zabezpečiť, aby zákony neškodili rodine, manželstvu a rodinnému prostrediu. Ako sa bude dosah na rodinu posudzovať či merať, šéf hnutia Ján Figeľ nespresnil.

slovakia

left justify in out

Podľa neho je podstatné, že sa pri každom zákone bude premýšľať a hovoriť o tom, aký vplyv môže mať na rodinu. V súčasnosti sa povinne skúmajú vplyvy návrhu zákona na verejné financie, na podnikateľské a životné prostredie, na obyvateľov a zamestnanosť. KDH to nestačí. Chcú povinne skúmať vplyv navrhovanej legislatívy na manželstvo, rodinu a rodinné prostredie.

 

"Takouto úpravou dôjde k zvýšeniu ochrany manželstva a rodiny v súlade s ústavou, so základnými zásadami zákona o rodine a s cieľmi stanovenými ústavodarcom," tvrdí Figeľ. Podľa jeho slov zmena Ústavy SR, ktorá od septembra posilnila ochranu a podporu manželstva, bola východiskom pri tomto návrhu.

 

KDH je presvedčené, že jedným z predpokladov pre zabezpečenie účinnej ochrany manželstva a rodiny zákonom je aj posudzovanie vplyvu navrhovaného zákona, a to najmä s ohľadom na jeho hospodársky a finančný dosah na manželstvo, rodinu a rodinné prostredie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies