KDH: Presadili v EĽS rezolúciu o rodine

NETKY.SK • 26 Január 2015, 11:37 • 2 min
KDH: Presadili v EĽS rezolúciu o rodine

BRATISLAVA – Slovenské KDH presadilo v Európskej ľudovej strane (EĽS) prijatie rezolúcie o rodine s názvom Prosperujúce rodiny pre prosperujúcu Európu alebo Čo je dobré pre rodinu, je dobré pre Európu.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia EĽS sa prijatím rezolúcie zaviazali v Európskom parlamente, Európskej komisii a pri národných politikách členských štátov presadzovať jej ciele.

 

„Pre KDH je rodina a jej vitalita dlhodobým programovým cieľom,“ povedal dnes pred novinármi predseda kresťanských demokratov Ján Figeľ s tým, že o prijatie rezolúcie sa usilovali dlhší čas. Medzi hlavné ciele a závery dokumentu patrí uznanie zásadnej úlohy rodiny ako základného kameňa pre budúcnosť Európy, uznanie, že dnešné rodiny čelia rastúcemu tlaku, sú zaťažené početnými bremenami bez adekvátneho uznania ich prínosu a potvrdenie, že v súlade so Všeobecnou deklaráciou ľudských práv rodičia majú prednostné právo voliť druh vzdelania pre svoje deti. Rezolúcia pripomína, že rodina je miestom odovzdávania individuálnych i spoločenských hodnôt a židovsko-kresťanskej kultúrnej tradície Európy, vyzýva na uznanie manželstva ako zväzku medzi mužom a ženou podľa čl. 16 Všeobecnej deklarácie ľudských práv ako aj na rešpektovanie princípu subsidiarity vo vzťahu k rodine a súvisiacim kultúrnym a etickým záležitostiam. Rovnako presadzuje zohľadňovanie rodinného hľadiska (family mainstreaming) pri presadzovaní politík na európskej a národnej úrovni a vyzýva Európsku komisiu, aby zabezpečila, že mimovládne organizácie a iné iniciatívy podporujúce dobro rodín, dostanú zo strany Európskej únie potrebnú finančnú a politickú podporu. 

 

Európska ľudová strana rezolúciou vyzýva členské štáty únie, aby uznali nespochybniteľný sociálny základ, ktorý vytvárajú rodiny, aby dôkladne vyhodnocovali príčiny a dôsledky rastúceho počtu rozpadu rodín a podporovali verejné opatrenia, ktoré chránia a podporujú dobro rodín a ich plné a efektívne fungovanie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona