KDH: Premiér robí všetko pre odpútanie pozornosti, neskočíme mu na to

NETKY.SK • 12 November 2014, 16:21 • 2 min
KDH: Premiér robí všetko pre odpútanie pozornosti, neskočíme mu na to

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) robí všetko pre to, aby odpútal pozornosť od káuz vlastných ministrov či nominantov v štátnych firmách.

slovakia

left justify in out

Vyhlásili to dnes predstavitelia KDH v reakcii na slová šéfa kabinetu, podľa ktorého by sa mal poslanec KDH Ivan Uhliarik vzdať mandátu a v prípade šéfa hnutia Jána Figeľa navrhne jeho odvolanie z postu podpredsedu NR SR.
     

"KDH premiérovi na túto hru neskočí a bude ďalej odhaľovať zlyhania ministrov vládnej strany Smer-SD," deklaroval hovorca hnutia Matej Kováč. Ďalšie odhalenie chce KDH priniesť na tlačovej konferencii vo štvrtok (13.11).

 

Uhliarik vzápätí vo vlastnom stanovisku doplnil, že EÚ robí pravidelný audit zmlúv, pričom počas druhej Ficovej vlády neschválila desiatky projektov v hodnote stoviek miliónov eur. "Podľa tejto optiky by mali odstúpiť všetci ministri druhej Ficovej vlády, ktorých sa to týka," povedal.
     

Fico a minister zdravotníctva Viliam Čislák (nom. Smeru-SD) dnes po rokovaní vlády v Ubli na tlačovej konferencii upozornili na nevýhodné zmluvy na prenájmy zdravotníckych prístrojov, ktoré podľa nich podpísal za svojho úradovania bývalý minister zdravotníctva Uhliarik. Premiér bude preto žiadať, aby sa vzdal poslaneckého mandátu a taktiež plánuje podať návrh na odvolanie podpredsedu NR SR Jána Figeľa. Podľa vlastných slov tak reaguje na to, čo predvádzala opozícia tri dni v parlamente v súvislosti s kauzou kúpy CT prístroja pre piešťanskú nemocnicu.
     

„My sme vyvodili politickú zodpovednosť za podpísanie zmluvy v objeme okolo 1,6 milióna eur s DPH aj napriek tomu, že nebolo minuté ani jedno jediné euro. V novembri 2011 minister Uhliarik, ten istý, čo po nás kričal tri dni v parlamente, podpísal zmluvu na prenájom CT prístroja na 21 mesiacov za 1,75 milióna eur. Takých zmlúv sme našli asi osem, v celkovej hodnote takmer 6,5 milióna eur. V každom z týchto prípadov išlo o peniaze z európskych fondov," povedal Fico.
     

Zároveň uviedol, že ak mala opozícia právo žiadať odvolanie premiéra, tá istá opozícia by mala teraz žiadať od Uhliarika, aby sa vzdal mandátu poslanca, a tiež by predstavitelia opozičných politických strán podľa neho nemali mať problém s návrhom na odvolanie Jána Figeľa.
     

„My máme 76 hlasov na pána Figeľa, ale s týmto návrhom pôjdeme za všetkými predsedami poslaneckých klubov v parlamente, pretože, ak toto vyviedli nám, nemôžu mať dôvod nesúhlasiť so vzdaním sa Uhliarika a ani s návrhom na odvolanie podpredsedu NR SR Jána Figeľa," argumentoval premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies