KDH preferencie klesli, Smer stále vedie

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 10:39 • 2 min
KDH preferencie klesli, Smer stále vedie

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali tento víkend, zvíťazila by strana Smer-SD so ziskom 35,3 percenta. Druhou najsilnejšou stranou je Sieť, tú by volilo 10,8 percenta respondentov.

slovakia

left justify in out

V NR SR by sedeli tiež poslanci strany Most-Híd so ziskom 8,4 percenta. Kresťanským demokratom od posledného prieskumu preferencie klesli, teraz by ich volilo 8,3 percenta respondentov, kým v apríli to bolo 10,5 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúry Polis Slovakia pre agentúru SITA. Slovenskú národnú stranu (SNS) by v májovom prieskume volilo osem percent a hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) 7,9 percent účastníkov prieskumu.

 

Svojich zástupcov v NR SR by mala aj Strana maďarskej komunity (SMK), ktorej by odovzdalo hlas 5,5 percenta respondentov. Pred bránami parlamentu by podľa aktuálneho prieskumu zostali strany SaS, NOVA, SDKÚ-DS či SKOK!.


Smer by mal v národnej rade 63 poslancov, Sieť 19, Most-Híd 15, rovnako ako aj KDH. Poslanci SNS a hnutia OĽaNO by obsadili 14 kresiel, SMK by v zákonodarnom zbore mala 10 poslancov.


Agentúra Polis Slovakia robila pre agentúru SITA telefonický prieskum od 4. do 11. mája na vzorke 1 402 respondentov starších ako 18 rokov z celého Slovenska. Opýtaným položili otázku "Ak by boli parlamentné voľby tento víkend, ktorú stranu alebo hnutie by ste volili?" Na voľbách by sa zúčastnilo 54 percent opýtaných, nevedelo sa rozhodnúť 28 a voliť by nešlo 18 percent účastníkov prieskumu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies