KDH považuje pokuty za neplatné technické a emisné kontroly za likvidačné

NETKY.SK • 17 December 2016, 13:28 • 2 min
KDH považuje pokuty za neplatné technické a emisné kontroly za likvidačné

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana KDH považuje spôsob udeľovania pokút za technickú a emisnú kontrolu vozidiel (STK + EK) a ich výšku za likvidačnú pre občanov Slovenska.

slovakia

left justify in out

Vyzýva preto vládu Slovenskej republiky a poslancov Národnej rady SR, aby urýchlene tento problém vyriešili. TASR informoval Stano Župa z Komunikačného oddelenia KDH.

 

KDH upozorňuje, že v týchto dňoch dostávajú tisíce občanov Slovenska pokuty za neplatnú STK a EK. Tvrdí, že pokuta môže dosiahnuť výšku až 332 eur, hoci s vozidlom motorista nevyjde z dvora. “Majitelia vozidiel často zabudnú na skončenie platnosti STK a EK z dôvodu nepoužívania vozidla alebo dlhodobého pobytu v zahraničí,” upozornil Župa.

 

KDH už v minulosti navrhovalo, aby štát najprv poslal takýmto majiteľom vozidiel "upomienku" a dal im 30 dní na nápravu - vykonanie STK a EK. Hnutie ďalej presadzovalo, aby sa aj znížili pokuty za STK a EK pre občanov, ktorú môže udeliť polícia a dopravný úrad.

 

"Na to, že to je obrovský problém, veď neplatných STK bolo už v roku 2014 okolo 150.000, sme upozorňovali a navrhovali sme aj riešenie. Ani slušný telefónny operátor alebo poisťovňa hneď nepošle pokutu, ale najskôr upozorní a dá čas na nápravu,” povedal podpredseda KDH Pavol Zajac.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona