KDH potvrdila štyroch kandidátov na predsedov VÚC

NETKY.SK • 21 September 2013, 16:49 • 2 min
KDH potvrdila štyroch kandidátov na predsedov VÚC

KOŠICE - V Košiciach bude kandidovať Mária Sabolová a KDH finalizuje dohodu s SDKÚ-DS o jej podpore.

slovakia

left justify in out

Príprava volieb do vyšších územných celkov (VÚC) bola dominantnou témou dnešného rokovania Kresťanskodemokratického hnutia v Košiciach.  Na tlačovej besede po skončení rokovania rady to uviedol predseda Ján Figeľ. Informoval, že rada dnes potvrdila 145 kandidátov na poslancov a štyroch kandidátov na posty predsedov samosprávnych krajov. Na predsedov VÚC kandidujú v Žiline Miroslav Mikolášik, v Trnave Ivan Uhliarik, v Košiciach Mária Sabolová a v Prešove Ján Hudacký.

Informoval, že stále pokračujú rokovania o dohode s košickou SDKÚ-DS, aby Sabolová bola ich spoločnou kandidátkou na predsedu Košického samosprávneho kraja. “Verím, že dospejeme k dohode tak, ako sme dospeli k dohode na kandidátke na poslancov, pričom k  finalizácii dohody by malo dôjsť v najbližších dňoch,“ povedal Figeľ. Dodal, že ich ambíciou vo voľbách do VÚC je vytvoriť protiváhu strane Smer-SD na regionálnej úrovni. Kandidátka Sabolová v tejto súvislosti uviedla, že kandidát SDKÚ-DS Martin Pado sa kandidatúry vzdal v jej prospech. 

Rada KDH dnes prijala aj vyhlásenie na podporu ochrany života, manželstva a rodiny. „KDH vyšlo s iniciatívou ústavným zákonom zakotviť v slovenskom právnom systéme definíciu manželstva ako vzťah muža a ženy, na základe ktorého vzniká manželstvo a rodina, ktoré treba chrániť,“ povedal Figeľ. Doložil, že KDH odmieta snahy o redefiníciu manželstva a jeho relativizáciu. Rada KDH podporuje prijatie ústavného zákona na ochranu manželstva ako trvalého zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou. Žiaden iný vzťah nemôže byť podľa KDH uzákonený ako rovnocenný s manželstvom. Ponúka všetkým parlamentným stranám a subjektom spoluúčasť na prijatí takejto 

Ako informoval Figeľ, Rada KDH podporuje prvý Národný pochod za život, ktorý sa v nedeľu koná v Košiciach. „Povzbudzujeme všetkých ľudí dobrej vôle, aby sa angažovali pri ochrane života, manželstva a rodiny,“ povedal Figeľ. Prezidentské voľby budú podľa neho predmetom samostatného rokovania rady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies