KDH pokračuje v hľadaní lídra, kandidáti majú byť známi do konca mája

NETKY.SK • 2 Apríl 2016, 18:13 • 2 min
KDH pokračuje v hľadaní lídra, kandidáti majú byť známi do konca mája

BRATISLAVA - Kresťanskí demokrati v okresoch pokračujú v hľadaní lídra, ktorý nahradí Jána Figeľa.

slovakia

left justify in out

Ten sa vzdal funkcie po parlamentných voľbách, v ktorých KDH získalo 4,94 percenta a prvýkrát v histórii sa nedostalo do parlamentu. Kandidáti na predsedu by mali byť známi na Rade KDH, ktorá sa má konať 28. mája. Definitívne rozhodne Snem. TASR to potvrdil komunikačný odbor KDH.

 

Spomína sa levočský primátor Milan Majerský, ktorého by podporil aj Ján Figeľ. Záujem pôvodne prejavila aj europoslankyňa Anna Záborská. Hovorí sa aj o Marianovi Faktorovi, ktorý ale údajne nechce kandidovať a chce byť expertom strany. Pôsobil tak aj doteraz v oblasti zdravotníctva.

 

Nanovo sa má vytvoriť aj predsedníctvo KDH. Miesto v ňom by mohol obsadiť Alojz Hlina, ktorý pôsobil v minulom poslaneckom klube KDH a za hnutie aj kandidoval. Hlina nedávno prezentoval ambíciu byť lídrom.

 

Do nového predsedníctva by niektorí chceli dostať Renátu Ocilkovú. Pozitívnu odozvu má údajne aj Miroslava Szitová, ktorá išla do volieb ako podpredsedníčka hnutia a má na starosti školstvo. Po zásadných zmenách v hnutí volá aj mládež KDH. V predsedníctve by chceli Rada Gondžúra či Mareka Degra, ktorý je výkonným riaditeľom Nadácie Antona Tunegu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona