KDH podporuje kandidatúru Jozef Viskupiča za predsedu kraja

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 14:02 • 2 min
KDH podporuje kandidatúru Jozef Viskupiča za predsedu kraja

TRNAVA – Krajská rada KDH v Trnave podporuje kandidatúru poslanca Národnej rady SR Jozefa Viskupiča na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja.

slovakia

left justify in out

Zároveň však Viskupiča vyzvala k verejnému záväzku, že v prípade zvolenia sa bude zasadzovať za podporu života a manželstva založeného na prirodzenom zväzku muža a ženy. Viskupič sa k svojej kandidatúre a výzve krajskej rady KDH vyjadrí po svojom návrate z dovolenky v Chorvátsku.

Viskupič (OľaNO) má byť spoločným kandidátom OľaNO, SaS a KDH. Práve KDH v Trnave malo s jeho podporou najväčší problém, krajská rada jeho podporu schválila až na druhý pokus. ,,Jozefa Viskupiča považujem za politika s jasnou víziou a moderným spôsobom komunikácie s voličmi a po osobnom stretnutí s ním som usúdil, že motivácia na vedenie kraja mu rozhodne nechýba. Uvedomujem si však aj názorovú a hodnotovú rozdielnosť jeho sveta a sveta kresťanských demokratov,“ povedal Mráz.

 

Členom KDH prekáža napríklad Viskupičova účasť na dúhovom pochode alebo niektoré hlasovania v parlamente. Viskupič má 40 rokov, v Národnej rade SR pôsobí od roku 2010.

V Trnavskom samosprávnom kraji zatiaľ svojho kandidáta na predsedu zverejnila len strana Most – Híd. Je ním terajší štátny tajomník ministerstva kultúry, 38-ročný Konrád Rigó.

Voľby do vyšších územných celkov budú v sobotu 4. novembra. Rozhodol o tom predseda Národnej rady SR Andrej Danko. V tento deň si na Slovensku budeme voliť predsedov aj poslancov samosprávnych krajov. Voľby predsedov budú prvýkrát od vzniku samosprávnych krajov jednokolové.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies