KDH podľa Jána Figeľa potvrdzuje svoju schopnosť byť v centre diania

NETKY.SK • 26 December 2013, 12:46 • 2 min
KDH podľa Jána Figeľa potvrdzuje svoju schopnosť byť v centre diania

BRATISLAVA - Slovensko dnes podľa predsedu KDH žije na úkor budúcnosti.

slovakia

left justify in out

Kresťanskodemokratické hnutie sa po odchode troch poslancov v minulom a na začiatku tohto roku personálne a preferenčne stabilizovalo a rok 2013 prebehol v znamení orientácie na konkrétne problémy slovenských občanov. V rozhovore pre TASR to povedal predseda KDH Ján Figeľ.

"KDH potvrdzuje nielen svoju programovú, ale aj politickú schopnosť byť v centre diania. Napriek limitom preferencií, alebo tým problémom, ktoré sme riešili v minulom roku," konštatoval.

"Dá sa povedať, že odchodom tých, ktorí sa zaoberali skôr sami sebou a svojimi ambíciami, sa situácia zmenila a poslanecký klub sa oveľa viac zameriava na konkrétne témy, úlohy a riešenia pre ľudí," dodal.

"Či už ide o legislatívu, alebo o program KDH. Slovensko potrebuje, aby sa riešili témy, ako je zamestnanosť, korupcia, ekonomický rast, spravodlivosť, vymožiteľnosť práva, kvalita vzdelania," povedal líder kresťanských demokratov. Zdôraznil, že dnes podľa neho Slovensko žije na úkor budúcnosti.

"Zadlžovanie, požičiavanie nie je veľkým umením, je skôr výrazom nezodpovednosti a neschopnosti," vyhlásil Ján Figeľ.

Dodal, že situácia v tomto roku mohla byť iná, ak by na jar roku 2012 neboli prebehli predčasné parlamentné voľby. "Keby niektorí neboli odhlasovali nedôveru vlastnej vláde Ivety Radičovej, mohli inak dopadnúť aj regionálne voľby, aj dnešné pomery v parlamente, v spoločnosti a v ekonomike," podčiarkol.

"Som totiž presvedčený, že obdobie politickej nestability vystriedalo obdobie stability, ale bez väčšej zodpovednosti. Stabilita a zodpovednosť spolu súvisia; v tom zmysle KDH zdôrazňovalo, že potrebujeme oboje. Žiaľ, nestabilita, ktorá doviedla Slovensko k predčasným voľbám, priniesla aj vládu jednej jedinej strany, čo je na Slovensku nóvum," uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona