KDH oznámkovalo Ficov kabinet na päťku

NETKY.SK • 8 Marec 2013, 11:29 • 2 min
KDH oznámkovalo Ficov kabinet na päťku

BRATISLAVA - Necelý prvý rok vlády Roberta Fica (Smer-SD) bol rokom politickej stability, ale aj nezodpovedných rozhodnutí so škodlivými a antisociálnymi dôsledkami. Na dnešnej tlačovej konferencii KDH to povedal predseda hnutia Ján Figeľ. Podpredseda Miloš Moravčík by prvý rok vlády hodnotil najhoršou známkou - päťkou.

slovakia

left justify in out

Vládny Smer-SD vyhral voľby podľa Figeľa vďaka podvodu na voličoch. Poukázal na rozdiel medzi predvolebnými sľubmi a realitou. Pripomenul, že sociálni demokrati sľubovali istotu pracovných miest, trvalý hospodársky rast, vyššiu životnú úroveň, veľké investičné projekty či zvýšenie daní pre bohatých.

Naproti tomu prišla podľa Figeľa rekordná nezamestnanosť, hospodársky rast sa prudko prepadol, reálne mzdy poklesli, veľké investičné projekty nie sú a vyššie dane nemajú len bohatí, ale všetci. "Slová a skutky Smeru pred voľbami a po nich sú v zásadnom rozpore," vyhlásil Figeľ. Poukázal tiež na snahu Smeru-SD monopolizovať moc, a to aj v kontrolnej oblasti. Pripomenul, že doteraz nie je vymenovaný generálny prokurátor a nie je zvolený ani nový šéf Najvyššieho kontrolného úradu.

Podpredseda Július Brocka si myslí, že Smer-SD si zaslúži za svoje opatrenia pochvalu, dokonca vyznamenanie od okolitých štátov. "Pretože opatrenia, ktoré prijal, poškodili Slovensku a vylepšili situáciu okolitých krajín," vysvetlil.

Figeľ doplnil, že KDH mieni byť naďalej konštruktívna opozícia, predkladať návrhy, napríklad na podporu rodinného podnikania či antikorupčné opatrenia. Verí, že pravica prinesie čo najskôr alternatívu voči Ficovej vláde. "Želám Slovensku, aby tento rok od 10. marca znamenal nástup politickej alternatívy," uviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies