KDH: Organizátor metalového festivalu sľúbil prevenciu pred textovou agresivitou

NETKY.SK • 12 August 2014, 12:38 • 2 min
KDH: Organizátor metalového festivalu sľúbil prevenciu pred textovou agresivitou

BRATISLAVA - Primátor Novej Bane Ján Havran a usporiadateľ metalového festivalu Gothoom sľúbili, že budú preventívne minimalizovať možnú textovú agresivitu účinkujúcich kapiel. Prísľub prišiel po petícii kresťanských aktivistov či krokoch miestneho KDH. Informovalo o tom dnes KDH.

slovakia

left justify in out

"Petícia kresťanských aktivistov, kroky tamojšieho farského úradu (ako aj miestneho KDH), korešpondencia s Ministerstvom kultúry a Prezídiom Policajného zboru SR, nevyšli celkom nazmar," konštatujú kresťanskí demokrati. Rešpektujú, že právo na slobodu slova je garantované ústavou, na druhej strane poukazujú na Trestný zákon, ktorý jasne pomenúva, čo napĺňa skutkovú podstatu hanobenia. "A nejde len o hanobenie kresťanov, ich symbolov, kultúry," zdôrazňuje KDH.

 

Aj o týchto veciach informoval zástupcov mesta poslanec NR SR Marián Kvasnička, ktorý sa osobne zúčastnil na rokovaní Mestského zastupiteľstva v Novej Bani. "Poslanec NR SR Marián Kvasnička aktívne spolupracoval s miestnymi aktivistami, pričom vyvíjal aktivity na legislatívnych krokoch súvisiacich s festivalom – od výboru pre kultúru a médiá NR SR, cez ministerstvá až po právne poradenstvo," pripomína hovorca KDH Matej Kováč.

 

Snahy médií a mnohých liberálov "vnútiť dialógu okolo festivalu pečať politizácie, novodobej cenzúry a inkvizície" sa podľa KDH ukázala ako zbytočná hystéria. "Skúsme si predstaviť, ako by asi reagovali na kapely, ktoré by v textoch urážali homosexuálnu komunitu alebo niektoré etnické skupiny. Festival teda bude, ale s imperatívom, o ktorý sa postarali kresťania," uzatvárajú kresťanskí demokrati.

 

Najväčší metalový festival na Slovensku s názvom Gothoom by sa mal konať v areáli jazera Tajch v Novej Bani v dňoch 13.-16. augusta. Pôjde o jeho piaty ročník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies