KDH nechce ísť do vlády so Smerom ani so SaS, naznačil Figeľ

NETKY.SK • 28 December 2014, 10:21 • 2 min
KDH nechce ísť do vlády so Smerom ani so SaS, naznačil Figeľ

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie nechce ísť po parlamentných voľbách 2016 do volieb so Smerom-SD ani so stranou SaS.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z vyjadrení predsedu hnutia Jána Figeľa. "Chceme ponúknuť alternatívu voči súčasnej vláde. Nejdeme napomáhať Smeru, ale ho vystriedať," povedal v rozhovore pre TASR Figeľ.
      

V súvislosti s liberálmi pripomenul, že povalili vlastnú vládu Ivety Radičovej a navyše sú hodnotovo inde ako KDH. "Povalili nás na eurovale, ktorý zastabilizoval eurozónu, teda euro, čo je naša mena. A rozvinuli červený koberec pre Roberta Fica. Považujem to za hrubú nezodpovednosť voči občanom. Chceme budovať alternatívu s hodnotovo blízkymi stranami, a SaS je hodnotovo skôr protipól," uviedol Figeľ.
      

Prípadnú spoluprácu so stranami Radoslava Procházku (Sieť) a Daniela Lipšica (NOVA), ktorí odišli z KDH, Figeľ komentovať veľmi nechce. "Rozoberať jednotlivé strany mi neprináleží," poznamenal. Dodal, že dôveru chce KDH budovať s tými, ktorí zmýšľajú a konajú podobne.
      

V súvislosti s bývalými kresťanskými demokratmi Procházkom a Lipšicom uviedol, že "nie vždy, napriek istej východiskovej zhode, s nami títo partneri zdieľali rozhodnutia". Poukázal, že napríklad pri novele Ústavy SR, ktorá definuje manželstvo ako zväzok muža a ženy, Procházka a Lipšic chýbali.
      

Za blízku stranu označil Figeľ Most-Híd. V parlamente podľa jeho slov KDH spolupracuje aj s Jozefom Mikušom (nezaradený), ktorý nedávno opustil SDKÚ-DS, ako aj s Alojzom Hlinom (nezaradený). Bližšie prípadných partnerov konkretizovať Figeľ nechce. "Bolo by nefér, aby som hovoril za iných - a dokonca vopred," doplnil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies