KDH,Most,NOVA a SaS postavia na jeseň spoločnú kandidátku

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 14:40 • 2 min
KDH,Most,NOVA a SaS postavia na jeseň spoločnú kandidátku

BRATISLAVA - Strany KDH, Most-Híd, NOVA a SaS postavia v jesenných komunálnych voľbách spoločnú kandidačnú listinu na poslancov bratislavského mestského zastupiteľstva.

slovakia

left justify in out

Strany sa na tom dohodli dnes, na spoluprácu pozývajú aj ďalšie stredopravé strany. Agentúru SITA o tom informovalo tlačové oddelenie hnutia NOVA. "Ide o základ koalície pre mestské zastupiteľstvo, ktorá je otvorená aj pre ďalšie stredopravé subjekty a nezávislé osobnosti," uviedla NOVA. Cieľom tohto partnerstva je ponúknuť Bratislavčanom kvalitný program a získať preň väčšinu v mestskom parlamente. "Pre dosiahnutie tohto cieľa pozýva stredopravá štvorica k spolupráci ďalšie subjekty na vytvorenie spoločnej koalície," dodáva hnutie NOVA.

 

Otázkou ostáva prípadná podpora niektorého z kandidátov na primátora Bratislavy. Štvorica strán sa totiž dnes dohodla len na vytvorení koalície poslancov do mestského zastupiteľstva, prípadnou podporou niektorého z kandidátov na bratislavského primátora sa dnes nezaoberali, reagoval pre agentúru SITA podpredseda hnutia NOVA Gábor Grendel. Pre bratislavské KDH pritom do úvahy pripadá Milan Kňažko (nezávislý). Už v minulosti totiž kresťanskí demokrati avizovali, že ak bude Kňažko v jesenných komunálnych voľbách kandidovať, podporia ho. Iný názor však v súvislosti s ohlásením Kňažkovej kandidatúry mala strana SaS, ktorá ohlásenú kandidatúru Milana Kňažka prijala s prekvapením i výhradami a s vysokou pravdepodobnosťou ho nepodporí, informovala ešte 30. mája hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková. 

 

Komunálne voľby vyhlásil predseda Národnej rady SR Pavol Paška na 15. novembra 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies