KDH má nového predsedu, počas snemu unikol plán na získanie liberálnejších voličov

NETKY.SK • 22 August 2020, 15:41 • 2 min
KDH má nového predsedu, počas snemu unikol plán na získanie liberálnejších voličov

Na sneme Kresťanskodemokratického hnutia sa dnes volil nový predseda mimoparlamentného politického subjektu. Podľa očakávaní sa ním stal predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.

slovakia

left justify in out

Bývalý primátor Levoče je presvedčený, že KDH musí byť priestorom, v ktorom sa angažujú odborníci, aby sa tak aj vďaka nim darilo prinášať Slovensku kvalitné riešenia v prospech ľudí. A Majerský sa chce na riešeniach podieľať – pripravovať ich chce s tímom expertov, aby sa podarilo prispieť k vyriešeniu dlhodobé výziev Slovenska.

 

Dnes to novozvolený predseda Milan Majerský povedal v Ružomberku, kde sa zišli delegáti. Je presvedčený, že jeho snahou bude byť predsedom, ktorý vytvára mosty spolupráce. Ľudí v politike chce spájať, preto odmieta budovanie pomyselných múrov.

 

img

 

Zdôraznil, že s tímom expertov zabojujú aj o iného ako kresťanského voliča. "KDH bude prvou voľbou pre kresťanov a konzervatívne orientovaných voličov, ale nielen pre nich. Budeme bojovať za občana, občan bude vždy stredobodom a cieľom nášho snaženia. Aby za svoje dane, ktoré platí tomuto štátu, dostal spravodlivé a kvalitné služby," doplnil novozvolený líder KDH.
 

V práci pre Slovensko chcú najmä v ťažkých časoch spolupracovať v prvom rade s prirodzenými partnermi. Želá si, aby sa politika stala synonymom dobra pre ľudí. Zároveň deklaroval ambíciu, že kresťanskí demokrati budú najlepšie pripravení pre komunálne voľby.

 

 

Na sobotňajšom sneme v Ružomberku je prítomných 326 delegátov, z ktorých vzišlo 318 platných hlasov. Za Majerského sa v tajnom hlasovaní vyjadrilo 287 z nich. Predseda Prešovského samosprávneho kraja nemal žiadneho protikandidáta. Majerský na čele KDH strieda Alojza Hlinu, ktorý nedokázal kresťanských demokratov dostať do Národnej rady Slovenskej republiky, kde KDH chýba druhé volebné obdobie za sebou. Hlina pred snemom avizoval, že zabojuje o post podpredsedu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona