KDH: Hnutie povedie do eurovolieb europoslankyňa Anna Záborská

NETKY.SK • 25 Január 2014, 13:32 • 2 min
KDH: Hnutie povedie do eurovolieb europoslankyňa Anna Záborská

BRATISLAVA - Dvojkou na kandidátke je Mikolášik, z tretieho miesta bude kandidovať Hudacký.

slovakia

left justify in out

KDH povedie do májových eurovolieb súčasná europoslankyňa Anna Záborská. Dnes o tom rozhodli členovia Rady KDH v Poprade, ktorá rozhoduje o zostavení kandidačnej listiny do eurovolieb. Dvojkou na kandidačnej listine bude Miroslav Mikolášik, ktorý je rovnako ako Záborská aj v súčasnosti poslancom Európskeho parlamentu. Z tretieho miesta bude kandidovať podpredseda hnutia Ján Hudacký.

Pred piatimi rokmi sa vo voľbách Záborská prekrúžkovala do europarlamentu z tretieho miesta. Z kandidátov KDH vtedy získala najviac preferenčných hlasov. Mikolášik sa do EP prekrúžkoval v roku 2009 zo štvrtého miesta. Vtedy predbehol aj Jána Hudackého, ktorý kandidoval ako dvojka. Hudacký bol poslancom EP do roku 2009. Pred piatimi rokmi ako líder kandidátky neuspel Martin Fronc, ktorý sa po zrátaní preferenčných hlasov prepadol až na štvrté miesto.

Voľby do Európskeho parlamentu (EP) sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 24. mája 2014. Na Slovensku pôjde o tretie eurovoľby, predtým sa konali v rokoch 2004 a 2009. Naposledy si Slovensko volilo 13 europoslancov. Účasť na voľbách do EP na Slovensku bola nízka, v roku 2009 prišlo k urnám 19,64 percenta oprávnených voličov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies