KDH: Druhý sociálny balíček je pre ľudí sklamaním

NETKY.SK • 23 Máj 2015, 12:19 • 2 min
KDH: Druhý sociálny balíček je pre ľudí sklamaním

BRATISLAVA – Druhý sociálny balíček z dielne Smeru-SD je podľa podpredsedu KDH pre ľudí sklamaním, pretože naň vláda vyčlenila len 200 miliónov eur. Ako povedal Moravčík dnes pre agentúru SITA, je to nielenže menej ako výška prvého balíčka, ale hlavne je to len odrobinka zo zvýšených príjmov vlády z daní a odvodov.

slovakia

left justify in out

„Nominálne daňovo-odvodové zaťaženie totiž narástlo až o 3,5 mld. eur ročne. Ako ukazujú posledné prieskumy, tak si ľudia začínajú uvedomovať, že vláda Smeru im oveľa viac berie ako dáva. Preto preferencie Smeru postupne klesajú. Je to dobrá správa pre Slovensko, pretože ak by vláda neožobračovala ľudí, tak by dnes nemusela predstavovať sociálne balíčky,“ vyhlásil Moravčík.


Robert Fico sa dnes, žiaľ, podľa Moravčíka opäť snažil využiť to, že opakovaná lož sa stáva pravdou. „Ak by mu za každé klamstvo a zavádzanie narastal nos, tak na konci svojho prejavu by vyzeral ako Pinocchio. Najväčším klamstvom jeho prejavu bolo, že balíčky nie sú financované zo zvýšených daní, odvodov, prejedaním dôchodkov a z privatizácie. Opak je pravdou, práve to sú hlavné zdroje ich financovania,“ vyhlásil podpredseda KDH s tým, že ľudia si balíčky sami predplácajú z úspor v 2. pilieri, zo zvýšených daní či z predaja štátneho majetku. Medializované informácie tiež podľa neho dokazujú, že vláda sa nesolidarizuje s bežným ľuďmi, ale s boháčmi a s oligarchami. „Vláda im totiž nadelila trojnásobne väčší balík ako bežným ľuďom. Boháčom a oligarchom dala vláda Smeru 1,5 mld. a bežným ľuďom len 450 miliónov eur,“ dodal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies