KDH chce zmenu politickej mapy

NETKY.SK • 25 Január 2015, 11:06 • 2 min
KDH chce zmenu politickej mapy

BRATISLAVA - Predpokladom pre zmenu na Slovensku je podľa predsedu KDH Jána Figeľa postupná zmena politickej mapy.

slovakia

left justify in out

Je presvedčený, že do roka sa zmeniť dá a má. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, cieľom KDH je vo voľbách ukončiť vládu jednej strany, zmeniť ľavicové smerovanie Slovenska a presadiť priority programu KDH do programu vlády.

 

Figeľ pripomína skúsenosť z Prešovského kraja, kde v komunálnych voľbách Smer pred rokmi valcoval. Teraz tam v novembrových voľbách uspeli vo viacerých mestách kandidáti KDH. „Toto je skúsenosť, ktorá môže byť základom aj pre vývoj na celoštátnej úrovni. Politika potrebuje usporiadanosť. Nemôže to byť chaos, alebo predstieraná nezávislosť. Všetci sme pozvaní k zodpovednosti. Demokracia potrebuje hodnoty a ich nositeľov - demokraticky zmýšľajúcich občanov. Inak sa stane totalitou väčšiny,“ povedal. KDH je podľa neho originálne a autentické, pretože je ukotvené v kultúre, tradícii a presvedčení národa, a vyrástlo v zápase proti komunizmu, za slobodu a demokraciu, základné práva a spravodlivosť, a za európsku perspektívu. „Kto volí KDH, vie, aký je náš pohľad na ekonomiku, sociálne veci alebo právny štát. V OĽaNO máte na jednej kandidátke liberálov aj konzervatívcov, pravičiarov aj ľavičiarov, Ficovho parlamentného odvolávača i vládneho splnomocnenca súčasne. Je to skupina ľudí, ktorí nemajú rovnaké smerovanie a často hlasujú každý inak. Sú tu aj strany, ktoré sú politicko-finančnými projektmi s istým cieľom. Keď splnia zadanie, zanikajú,“ zdôraznil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona