KDH chce vrátiť do parlamentu riaditeľka gymnázia z Prievidze

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 09:45 • 2 min
KDH chce vrátiť do parlamentu riaditeľka gymnázia z Prievidze

BRATISLAVA – Kandidátov na post predsedu KDH pribúda. Podľa informácií agentúry SITA o post predsedu KDH s Milanom Majerským, ktorého odporúča bývalý predseda hnutia Ján Figeľ, a exposlancom parlamentu Alojzom Hlinom, by mala súperiť Eleonóra Porubcová z Prievidze.

slovakia

left justify in out

Porubcovú mali presvedčiť na kandidatúru najmä tí členovia hnutia, ktorí očakávajú od nového predsedu zásadnú zmenu, ktorá by priniesla obnovenie dôvery voličov a sympatizantov KDH. Podľa informácií agentúry SITA, Porubcová patrila ku kritikom príliš religióznej politiky hnutia, a vedeniu strany tiež vytýkala neriešenie reálnych problémov ľudí. V prípade svojej kandidatúry na predsedníčku KDH chce priniesť do hnutia novú dynamiku a novú víziu politiky strany.


Eleonóra Porubcová má 50 rokov, je vydatá a má dve deti. Pracuje ako riaditeľka gymnázia v Prievidzi. Je poslankyňou za KDH v mestskom zastupiteľstve v Prievidzi a tiež aj v Trenčianskom samosprávnom kraji. V prípade jej úspechu na Sneme KDH 11. júna by išlo o prvú ženu, ktorá by viedla KDH od jeho vzniku. Porubcová má oficiálne oznámiť kandidatúru v najbližších dňoch.


Primátor Levoče Milan Majerský oznámil 18. apríla, že chce na júnovom sneme kandidovať za predsedu Kresťanskodemokratického hnutia (KDH). Zároveň však chce zostať primátorom. Záujem kandidovať za predsedu KDH oznámil exposlanec Národnej rady SR Alojz Hlina, ktorý bol tento mesiac prijatý za člena KDH. Na tento post ho už navrhli viaceré okresné organizácie na Orave. Hlina chce na základoch KDH vybudovať modernú konzervatívnu stranu ľudového typu, iba tak podľa neho môže KDH uspieť.


KDH po neúspechu vo voľbách bude voliť nové vedenie na sneme, ktorý by mal byť 11. júna. Súčasné vedenie na čele s Jánom Figeľom totiž po volebnom fiasku ohlásilo, že sa vzdáva funkcií.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies