KDH chce v Banskej Bystrici ponúknuť stredopravú alternatívu

NETKY.SK • 5 September 2014, 11:32 • 2 min
KDH chce v Banskej Bystrici ponúknuť stredopravú alternatívu

BANSKÁ BYSTRICA - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) chce so svojím kandidátom na primátora Banskej Bystrice Petrom Lačným ponúknuť v meste stredopravú alternatívu a má záujem vytvoriť s ďalšími pravicovými stranami koalíciu pre voľbu primátora aj poslancov.

slovakia

left justify in out

Uviedol to na dnešnej tlačovej besede banskobystrický krajský predseda KDH Peter Murásky s tým, že chce vyvrátiť „šumy“ o prípadnom Lačného vzdaní sa kandidatúry a podpore KDH nezávislému kandidátovi Jánovi Noskovi, ktorému už vyjadrila podporu strana Smer-SD.

 

„Hókusov-pokusov s rôznymi novými tvárami, novými politikmi je dosť. Na celoštátnej, župnej aj komunálnej úrovni. Mesto Banská Bystrica potrebuje na svojom čele človeka, ktorý je skúsený, má skúsenosti so štátnou správou aj samosprávou. Peter Lačný bol okresný prednosta, vicerprimátor Banskej Bystrice, bol mestským i župným poslancom,“ povedal Muránsky. Lačný je podľa neho dobrou alternatívou súčasnému primátorovi Petrovi Gogolovi aj riaditeľovi detskej fakultnej nemocnice Jánovi Noskovi, ktorí už avizovali svoju kandidatúru ako nezávislí kandidáti. Noska pritom už nevníma ako nezávislého, keďže mu vyslovila podporu strana Smer-SD. „Ako nezávislý by sa mohol tváriť, keby kandidoval bez podpory politických subjektov,“ povedal Muránsky. Lačný k tomu dodal, že Smer dlhodobo hľadal kvázi nezávislého kandidáta, ktorým by si posilnil svoje postavenie nielen u svojich voličov, pretože po prehrách v minulých voľbách banskobystrického primátora i banskobystrického župana sa obáva ďalšej prehry. 

 

Lačný, ktorý je živnostníkom v oblasti energetickej certifikácie budov a krajským podpredsedom KDH, už za primátora Banskej Bystrice kandidoval v roku 2002, kedy skončil na treťom mieste. Ako prvú vec v prípade svojho zvolenia chce obnoviť komunikáciu medzi primátorom a poslancami, ale aj medzi mestom a občanmi, ktorá podľa neho v súčasnosti viazne. Za dôležité považuje aj zlepšenie využívania zdrojov z eurofondov na projekty a aktívny prístup k potenciálnym investorom, ktorým má mesto poskytovať rovnaký servis a nevytvárať prekážky. 

 

O podpore Lačného kandidatúry na primátora a koalícii na mestských poslancov aktuálne KDH rokuje so stranami SDKÚ-DS, NOVA, OKS a KDS. Ak by sa im nepodarilo dohodnúť so žiadnou pravicovou stranou, sú podľa Muránskeho rozhodnutí ísť do volieb primátora a poslancov aj samostatne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies