KDH chce sociálne štipendiá aj pre študentov v zahraničí

NETKY.SK • 7 Február 2014, 15:15 • 2 min
KDH chce sociálne štipendiá aj pre študentov v zahraničí

BRATISLAVA - Možnosť poskytnúť sociálne štipendium aj slovenským študentom zo sociálne slabších rodín študujúcim v zahraničí navrhujú v novele vysokoškolského zákona poslanci za KDH Pavol Abrhan, Martin Fronc, Monika Gibalová a Pavol Hrušovský. Diskusiou k právnej norme parlament ukončil 8. deň 29. schôdze Národnej rady SR.

slovakia

left justify in out

"Študenti, ktorí si vyberú študijný program alebo jeho kombináciu, ktorú nie je možné študovať na slovenských univerzitách alebo vysokých školách, sa dostávajú do nevýhodného postavenia voči študentom študujúcim v Slovenskej republike a sú poberateľmi sociálneho štipendia. Ide o študentov, ktorí by v prípade absolvovania štúdia na univerzite alebo vysokej škole na území SR spĺňali podmienky pre poberanie sociálneho štipendia a bolo by im priznané," vysvetľujú poslanci KDH. Navrhujú osobitným predpisom upraviť podrobnosti priznávania a vyplácania sociálneho štipendia. 

Keďže neexistujú štatistické údaje o tom, koľko študentov – občanov SR s trvalým pobytom na území SR študuje na zahraničných vysokých školách mimo územia SR, a ktorí by súčasne spĺňali kritériá na prideľovanie sociálneho štipendia, kresťanskí demokrati nevedeli vyčísliť, koľko peňazí si ich právna norma vyžiada.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies