KDH chce pridať úspešným školám, má to stáť 20 miliónov eur ročne

NETKY.SK • 5 Jún 2012, 11:37 • 2 min
KDH chce pridať úspešným školám, má to stáť 20 miliónov eur ročne

KDH chce pridať úspešným školám, má to stáť 20 miliónov eur ročne - Politika Školy, ktoré dosahujú vynikajúce výsledky v celoštátnych objektívnych meraniach, ako je externá maturita či Testovanie 9, by si mohli finančne polepšiť. Predpokladá to návrh nove

slovakia

left justify in out

img

Školy, ktoré dosahujú vynikajúce výsledky v celoštátnych objektívnych meraniach, ako je externá maturita či Testovanie 9, by si mohli finančne polepšiť. Predpokladá to návrh novely zákona o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení, ktorý na júnovú schôdzu parlamentu predložili poslanci KDH Martin Fronc, Pavol Abrhan a Pavol Hrušovský. Úspešné školy by mali od januára 2013 dostať normatívny príspevok zvýšený o desať percent na školu.
      "To bude motivovať školy, aby dosahovali vo výchovno-vzdelávacom procese veľmi dobré výsledky. Súčasne kritériá na hodnotenie kvality procesu musia byť objektívne a celoštátne porovnateľné. Preto návrh zákona upravuje, že budú vydané ministerstvom školstva len na základe celoštátnych meraní a všeobecne záväzným predpisom," uvádzajú opoziční poslanci v dôvodovej správe.
      Návrh novely zákona bude podľa nich motivovať časť škôl (napríklad gymnáziá), aby sa viac orientovali na kvalitu a prijímali na štúdium študentov, ktorí majú predpoklady dosahovať dobré študijné výsledky. KDH vypočítalo, že táto novela predpokladá zvýšené nároky na financovanie zo štátneho rozpočtu v objeme 20 miliónov eur ročne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies