KDH chce predsedať hospodárskemu výboru a výboru na kontrolu SIS

NETKY.SK • 20 Marec 2012, 07:43 • 2 min
KDH chce predsedať hospodárskemu výboru a výboru na kontrolu SIS

KDH chce predsedať hospodárskemu výboru a výboru na kontrolu SIS - Politika Kresťanskí demokrati by chceli predsedať hospodárskemu výboru a Osobitnému kontrolnému výboru na kontrolu činnosti SIS. Po dnešnom rokovaní Predsedníctva KDH to oznámil líder hnut

slovakia

left justify in out

img

Kresťanskí demokrati by chceli predsedať hospodárskemu výboru a Osobitnému kontrolnému výboru na kontrolu činnosti SIS. Po dnešnom rokovaní Predsedníctva KDH to oznámil líder hnutia Ján Figeľ s tým, že na čelo hospodárskeho výboru bude strana nominovať terajšieho štátneho tajomníka na ministerstve dopravy Jána Hudackého a na kontrolu tajnej služby súčasného ministra vnútra Daniela Lipšica.
      KDH má podľa Figeľa záujem aj o primeraný počet kresiel podpredsedov v jednotlivých výboroch. Hnutie okrem toho obsadí aj post podpredsedu NR SR, ktorým sa má stať práve Figeľ. O druhé kreslo podpredsedu parlamentu sa sporili Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a Most-Híd, strana Bélu Bugára však dnes ustúpila.
      "Oceňujem gesto strany Most-Híd, pretože to pomáha aj situácii, aj spolupráci do budúcnosti. Slovensko potrebuje serióznu konštruktívnu opozíciu," upozornil Figeľ. Či KDH aj podporí kandidáta "Obyčajných" na tento post, bude závisieť od toho, koho druhý najsilnejší subjekt opozície pod vedením Igora Matoviča navrhne.
      "Je potrebné, aby osoba, ktorá bude navrhovaná, bola priechodná," povedal Figeľ s tým, že v klube OĽaNO sa takí určite nájdu, aj keď ich ešte príliš nepozná. Aj o týchto veciach bude budúca opozícia rokovať za okrúhlym stolom v utorok (20.3.) popoludní po tom, ako si poslanci prevezmú osvedčenia o zvolení do parlamentu.
      Predsedníctvo KDH dnes začalo zároveň diskutovať o výsledku volieb. "Potrebujeme ešte informácie z regiónov tak, aby ten obraz volieb bol istým odporúčaním pre kroky, ktoré sú pred nami," konštatoval Figeľ. Zdôraznil, že KDH sa ocitlo na čele opozície, čo je pre hnutie nové obdobie.
      Predsedníctvo zároveň odporučilo, aby sa stranícky snem konal ešte pred letom, a to v júni. Pôvodne sa hovorilo o septembrovom termíne, ktorý bol najneskorší možný. Práve na sneme KDH by mal Figeľa na súboj o predsednícku stoličku vyzvať Lipšic, ak sa tak nakoniec rozhodne. "KDH sa posunulo z posledného parlamentného miesta na druhé. Ak bol vtedy obraz červená vs. modrá, teraz to môže byť aj červená vs. biela. Chceme byť takou alternatívou, ktorá má riešenia, skúsenosti a odhodlanie, a je potrebné a som pripravený tomu napomáhať," odvetil Figeľ na otázku, či je pripravený zabojovať o kreslo lídra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies