KDH chce nižšie dane aj dostupnejšiu predčasnú penziu

NETKY.SK • 27 Január 2015, 14:36 • 2 min
KDH chce nižšie dane aj dostupnejšiu predčasnú penziu

BRATISLAVA - Zvýšenie nezdaniteľnej časti dane, či zmiernenie podmienok pre poberanie predčasného starobného dôchodku obsahujú návrhy zákonov, ktoré na začínajúcu sa schôdzu parlamentu predkladajú poslanci za KDH.

slovakia

left justify in out

Ako na tlačovej besede uviedol predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Abrhan, poslanci za KDH iniciujú prijatie siedmich vlastných legislatívnych návrhov a jedného návrhu, ktorý predkladajú spoločne s ďalšími opozičnými stranami. "Všetky návrhy, ktoré predkladáme, pomáhajú vylepšiť situáciu rodín na Slovensku,“ povedal. 

 

Nezdaniteľná časť základu dane na daňovníka by sa mala podľa návrhu KDH zvýšiť o 1 200 eur ročne na každé nezaopatrené dieťa v rodine, čo predstavuje zníženie daňovej povinnosti o 19 eur mesačne na jedno nezaopatrené dieťa. Poslanci za KDH tiež navrhujú, aby mohli do predčasného starobného dôchodku od začiatku mája tohto roka odísť všetky osoby, ktorým do dovŕšenia dôchodkového veku chýbajú najviac dva roky a zároveň splnili podmienku minimálne 15 rokov dôchodkového poistenia. Žiadateľov o predčasnú penziu by tak už neobmedzovala v súčasnosti platná minimálna výška predčasného dôchodku. 


Poslanec za KDH Ivan Uhliarik predkladá do parlamentu návrh novely zákona o liekoch. Cieľom jeho návrhu je predísť nedostatku zásob liekov v lekárňach, a to pre ich predaj do iných krajín. Novelou chce upraviť povinnosti pre veľkodistribútorov liekov tak, aby mohli odoberať lieky iba od iných držiteľov povolenia, od výrobcov a vrátené lekárňou, ktoré jej sami dodali. S rovnakým zámerom Uhliarik v parlamente neuspel začiatkom júla minulého roka, keď poslanci jeho návrh neposunuli do druhého čítania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona