KDH chce do roka zmeniť politickú mapu Slovenska a priniesť riešenia

NETKY.SK • 3 Február 2015, 12:48 • 2 min
KDH chce do roka zmeniť politickú mapu Slovenska a priniesť riešenia

BRATISLAVA - Kresťanskí demokrati chcú do roka zmeniť politickú mapu Slovenska a ľuďom ponúknuť svoje riešenia ich problémov.

slovakia

left justify in out

Orientovať sa mienia na boj s korupciou, ale aj na ekonomické problémy, ktoré trápia Slovensko, a tiež na rodiny. Svoju stratégiu prijme KDH na jubilejnom sneme v Nitre 21. februára. Oznámili to dnes na tlačovej konferencii v Národnej rade SR.
     

"Na programovom sneme chceme Slovensku ponúknuť základný program a politickú stratégiu. Cieľom je rozhodujúcim spôsobom prispieť k riešeniu súčasných problémov ľudí na Slovensku, ktoré spôsobuje korupcia, populizmus, nezamestnanosť, zadlžovanie a iné javy. A chceme do roka zmeniť politickú mapu," povedal predseda KDH Ján Figeľ. Politická stratégia sa volá KDH+ a okrem iného má vytvoriť priestor na spoluprácu všetkých, ktorí zdieľajú s KDH hodnoty.
     

Podpredseda hnutia Miloš Moravčík zdôraznil, že treba posilňovať ekonomickú a hospodársku agendu. "Mnoho Slovákov nemá prácu, tí, čo ju majú, sa boja, že budú prepustení. Rodiny majú prežiť, mladí ľudia majú problém získať peniaze na to, aby mohli založiť rodinu, bývať. Cítime, že ekonomika je problém a že vláda situáciu ešte zhoršuje. Pretože dusí zamestnávateľov, živnostníkov a potom nevznikajú pracovné miesta," uviedol Moravčík.
     

Podporou živnostníkov, malých a stredných podnikateľov by sa mal zaoberať aj nový člen KDH Tomáš Merašický z Partizánskeho, ktorý bol predtým v SDKÚ-DS. "Rozhodol som sa stať člnom tímu KDH pre program, ktorý stojí na pilieroch, ako je ekonomika, rodinná politika, podpora malých a stredných podnikateľov a podpora opatrení na nastolenie spravodlivosti," vysvetlil svoje rozhodnutie Merašický.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies