KDH chce dať obciam právomoc zakázať reklamy na alkohol

NETKY.SK • 27 November 2015, 07:10 • 2 min
KDH chce dať obciam právomoc zakázať reklamy na alkohol

BRATISLAVA – Zvýšiť ochranu občanov pred nebezpečenstvom alkoholizmu ako aj všetkých nežiaducich javov plynúcich z požívania alkoholických nápojov a eliminovať vplyv týchto nápojov na deti a mládež má za cieľ novela zákona o reklame, ktorú v závere 10. dňa 58. schôdze prerokoval parlament.

slovakia

left justify in out

Návrh predložili poslanci za KDH Pavol Abrhan a Marián Radošovský. Novelou dávajú obciam právo obmedziť alebo zakázať umiestňovanie reklamy na alkoholické nápoje na reklamných stavbách vo svojom územnom obvode alebo časti svojho územného obvodu.


„Pôjde napríklad o možnosť zakázať alebo obmedziť umiestňovanie reklamy alkoholických nápojov na reklamných stavbách v okolí škôl a školských zariadení, pretože je aj úlohou obce chrániť deti a mládež pred možnými negatívnymi vplyvmi takejto reklamy,“ vysvetľujú poslanci. Poslanci za KDH týmto posilňujú postavenie obce vo vzťahu k ochrane obyvateľov, keď k už existujúcej možnosti obce obmedziť požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách pridávajú i možnosť obmedzenia alebo zákazu reklamy takýchto nápojov na reklamných stavbách v obci. „Vzhľadom na to, že alkoholizmus je negatívnym prvkom v spoločnosti, je potrebné neustále prijímať opatrenia, ktoré nielen riešia problém samotného alkoholizmu, ale mu aj vo výraznom predstihu predchádzajú, teda pôsobia preventívne,“ uzatvárajú kresťanskí demokrati.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies