KDH chce, aby štát pomáhal s financovaním súkromnej športovej infraštruktúry

NETKY.SK • 24 November 2015, 16:05 • 2 min
KDH chce, aby štát pomáhal s financovaním súkromnej športovej infraštruktúry

BRATISLAVA - Štát by mohol pomáhať s financovaním výstavby športovej infraštruktúry, ktorá je v súkromnom vlastníctve. Počíta s tým pozmeňujúci návrh KDH k zákonu o športe. Ak by štát takúto výstavbu spolufinancoval, mohol by prispieť najviac 49 percentami, navyše, peniaze by mohli ísť výlučne na športovú časť. Zvyšných 51 percent by musel investovať investor.

slovakia

left justify in out

"Požadujeme, aby financovanie výstavby a rekonštrukcie športovej infraštruktúry národného významu, ktoré sú podporované zo štátneho rozpočtu vo výške viac ako 50 percent nákladov, realizovala samospráva alebo štát. Stavba by tak zostala verejným majetkom. Nevylučujeme participáciu súkromného sektora na výstavbe športovej infraštruktúry národného významu, ale v tom prípade je treba, aby investor prispel sumou viac ako 51 percent na jeho výstavbu," uviedol predseda KDH Ján Figeľ na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente.

 

Podpredsedníčka Miroslava Szitová vidí problém aj v uznávaní titulov v športe. Podľa nej nie sú v zákone vytvorené kritériá, čo umožňuje netransparentné udeľovanie titulov v oblasti športu. "Žiadame, aby takéto kritériá boli vytvorené a aby ich definoval konkrétny športový zväz v spolupráci s ministerstvom školstva," povedala. KDH ale zákon ako taký oceňuje. Napriek chybám ho podporí, pozdáva sa aj členovi KDH Tím Plus pre šport Jánovi Filcovi. "Zákon je veľmi dobrý pokus dostať veci do určitého rámca," poznamenal. Nedostatky vidí napríklad v otázke volieb v športových zväzoch či pri voľnom pohybe mladých hráčov.

 

O právnej norme, ktorá by mala priniesť viac peňazí do slovenského športu, majú poslanci NR SR rozhodnúť na aktuálnej schôdzi. Pripravilo ju ministerstvo školstva spolu so slovenskými športovcami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona