KDH by chcelo, aby Pellegrini neváhal s novou voľbou šéfa NKÚ

NETKY.SK • 25 November 2014, 12:02 • 2 min
KDH by chcelo, aby Pellegrini neváhal s novou voľbou šéfa NKÚ

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) verí, že nový predseda Národnej rady SR, ktorým sa mal dnes stať Peter Pellegrini (Smer-SD), nebude otáľať a vypíše novú voľbu šéfa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR.

slovakia

left justify in out

"Chcem veriť, že nový predseda nebude otáľať a vypíše voľbu na túto dôležitú funkciu," povedal predseda klubu KDH Pavol Abrhan. Najvyššiemu kontrolnému úradu šéfuje naďalej Ján Jasovský (nominant ĽS-HZDS), ktorému sa skončilo funkčné obdobie vo februári 2012.

 

Parlament sa pokúšal zvoliť nového šéfa NKÚ už niekoľkokrát. Všetky doterajšie hlasovania sa skončili neúspechom opozičných kandidátov alebo stiahnutím kandidatúry. Smer-SD trvá na tom, že post patrí opozícii.

 

Naposledy sa ako horúci kandidát spomínal Pavol Hrušovský z KDH. Hoci odstupujúcemu predsedovi NR SR Pavlovi Paškovi (Smer-SD) sa pozdával, sociálni demokrati údajne s jeho podporou váhali. Bez hlasov Smeru-SD nemá v parlamente šancu na úspech žiadny opozičný kandidát. Okrem Hrušovského sa spomínal aj Ján Hudacký (KDH). Voľbu šéfa NKÚ vyhlasuje predseda parlamentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies