KDH bude radiť šéf Asociácie malých a stredných podnikov Sirotka

NETKY.SK • 3 September 2015, 09:59 • 2 min
KDH bude radiť šéf Asociácie malých a stredných podnikov Sirotka

BRATISLAVA - Kresťanským demokratom bude radiť prezident Asociácie malých a stredných podnikov a živnostníkov Vladimír Sirotka. Pridáva sa k tzv. Tímu KDH plus.

slovakia

left justify in out

Sirotka chce pomôcť zlepšiť ekonomické postavenie a uľahčiť podnikanie malých a stredných podnikov a živnostníkov. "Zlepšíme tým ekonomiku rodiny, ktorú chápem ako základnú ekonomickú a sociálnu bunku štátu," uviedol Sirotka.

 

Poukázal, že malé a stredné podnikanie je najväčší sektor zamestnanosti a zaslúži si pomoc. "Sústreďme sa na malé a stredné podnikanie a vytvorme podmienky, aby mohli viac zamestnávať," povedal. Sirotka potvrdil, že má záujem riešiť otázku rodinného podnikania. "Sme za to, aby sa rodina stala subjektom daňového práva," poznamenal. Venovať sa chce aj živnostenským licenciám.

 

Predseda KDH Ján Figeľ je rád, že Sirotka sa pridáva k tímu. "Môže výrazne napomôcť zamestnanosti, ekonomickému rozvoju, ktorý nebude na báze zadlžovania, ale tvorivosti," poznamenal. KDH podpíše s asociáciou memorandum, ktoré má dať rámec pre čitateľnú, pravidelnú a produktívnu spoluprácu. Figeľ si od toho sľubuje pravidelný odborný dialóg o podnikaní, daňovej a odvodovej problematike a ďalších ekonomických témach.

 

Tím plus vyjadruje tímovú a individuálnu spoluprácu odborníkov a osobností verejného života s predstaviteľmi a expertmi hnutia. Ide o osobnosti verejného života, ktoré nie sú členmi KDH, prijímajú či zdieľajú programové priority, cestu a víziu KDH. Spolupráca bude zameraná na tvorbu programu a riešení pre jednotlivé oblasti života a ich komunikáciu s verejnosťou.

 

Do Tímu plus už patrí aj bývalý úspešný slovenský hokejový tréner Ján Filc a právnik Peter Kubina. Filc sa venuje oblasti vzdelávania a športu, Kubina oblasti spravodlivosti a právneho štátu. V blízkej budúcnosti majú pribudnúť ďalší. Pridal sa aj bývalý rómsky splnomocnenec Miroslav Pollák a bývalý člen hnutia NOVA Pavol Žitňan.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies