KDH a SaS sa nedohodli, o šéfovi hospodárskeho výboru rozhodne plénum

NETKY.SK • 28 Marec 2012, 06:41 • 2 min
KDH a SaS sa nedohodli, o šéfovi hospodárskeho výboru rozhodne plénum

KDH a SaS sa nedohodli, o šéfovi hospodárskeho výboru rozhodne plénum - Politika Stranám SaS a KDH sa napokon nepodarilo dohodnúť na tom, ktorý z týchto dvoch subjektov obsadí predsednícku stoličku v parlamentnom hospodárskom výbore. Svojich nominantov te

slovakia

left justify in out

img

Stranám SaS a KDH sa napokon nepodarilo dohodnúť na tom, ktorý z týchto dvoch subjektov obsadí predsednícku stoličku v parlamentnom hospodárskom výbore. Svojich nominantov teda navrhnú kresťanskí demokrati aj liberáli. Či sa na čelo výboru postaví Ján Hudacký (KDH) alebo Juraj Miškov (SaS), rozhodne tajným hlasovaním 4. apríla plénum.
      Daniel Krajcer (SaS) zdôraznil, že liberáli nemajú záujem o žiadneho predsedu výboru z deviatich, ktoré opozícii ponúkol Smer-SD, okrem hospodárskeho. SaS zrejme rokovať o podpore svojho kandidáta so Smerom-SD nebude. "Nie, nie sme v tejto chvíli nastavení na to, aby sme iniciovali nejaké rokovania," uistil Krajcer.
      Zároveň sa domnieva, že Miškov sa na tento post ako exminister hospodárstva hodí viac ako Hudacký. "Myslíme si, že z hľadiska odborného je odchádzajúci minister lepší nominant ako odchádzajúci štátny tajomník," podotkol.
      Líder KDH Ján Figeľ však zdôraznil, že nominácia Jána Hudackého je spätá aj s jeho podpredsedníckou úlohou v KDH. "Tento návrh považujeme za relevantný. Kto je lepší odborník, zhodnotia tí, ktorí budú voliť," odvetil Figeľ. Či požiada Smer-SD o podporu, nepovedal.
      Komu dá svoj hlas v tajnej voľbe šéf OĽaNO Igor Matovič, jasné nie je. "Budem hlasovať podľa svojho svedomia a presvedčenia a tajne," zdôraznil s tým, že podporí toho, kto sa bude správať konštruktívnejšie," poznamenal.
      Budúcej opozícii sa však dnes podarilo uzavrieť dohody na obsadení predsedníckych stoličiek vo zvyšných ôsmich výboroch. KDH nominuje na post čela Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti SIS Daniela Lipšica, OĽaNO Mikuláša Hubu na predsednícke kreslo v pôdohospodárskom výbore. Obyčajní zároveň obsadia aj Osobitný kontrolný výbor NR SR na kontrolu činnosti NBÚ. Kým, to zatiaľ nie je jasné.
      Most-Híd bude šéfovať Osobitnému kontrolnému výboru NR SR na kontrolu rozhodnutí NBÚ, kde nominuje Gábora Gála a ľudskoprávnemu výboru, kde navrhne Rudolfa Chmela. SDKÚ-DS navrhne Martina Fedora na čelo Osobitného kontrolného výboru na kontrolu vojenského spravodajstva a obsadí aj predsednícku stoličku vo Výbore NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií. Ani v tomto prípade zatiaľ nominácia nie je známa. Zahraničný výbor NR SR sa bude riešiť až po voľbe predsedu hospodárskeho výboru. Obsadí ho zrejme porazená strana, teda buď KDH alebo SaS.
      Opozícii sa už skôr podarilo dohodnúť, že na dve kreslá podpredsedov NR SR, ktoré im venoval Smer-SD, bude nominovať Jána Figeľa (KDH) a Eriku Jurinovú (OĽaNO). Aj o týchto postoch sa bude rozhodovať 4. apríla v tajnej voľbe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies