KDH a Most potvrdili Hrušovského za svojho prezidentského kandidáta

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 11:23 • 2 min
KDH a Most potvrdili Hrušovského za svojho prezidentského kandidáta

BRATISLAVA - Šéf poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský je prezidentským kandidátom dvoch z troch strán Ľudovej platformy. Nominuje ho KDH, podporu má u Mosta-Híd.

slovakia

left justify in out

Dvojica strán čaká na vyjadrenie SDKÚ-DS. Predseda KDH Ján Figeľ očakáva pozitívny postoj alebo iný návrh, ktorý však doteraz vraj prišiel. K svojej kandidatúre sa ešte jasne nevyjadril ani Hrušovský. Ešte donedávna tvrdil, že chce podporu všetkých troch strán.

"Slovensko potrebuje prezidenta s nekomunistickou minulosťou, ktorý rešpektuje Ústavu SR. KDH má takého kandidáta, je ním Pavol Hrušovský," oznámil na dnešnej tlačovej konferencii Figeľ. Šéf Mosta-Híd Béla Bugár potvrdil, že ho jeho strana podporuje. Tvrdí, že ak sa Ľudová platforma na Hrušovskom nedohodne, nebude to začiatok konca Ľudovej platformy.

"Ľudová platforma nevznikla len pre prezidentské voľby. Keby sme ju zakladali len pre jeden post, bolo by to úbohé," vysvetlil Bugár. Zdôraznil, že ľudovci sa vedia dohodnúť napríklad na tom, ako vyviesť Slovensko z marazmu, do ktorého ho dostala vláda Roberta Fica (Smer-SD). Bugár dúfa, že sa ľudovci na spoločnom prezidentskom kandidátovi dohodnú. "Ľudová platforma by mala mať spoločného kandidáta," doplnil s tým, že ľudovci už s kandidátom meškajú. Cez leto už mohol totiž podľa neho kampaňovať.

Hrušovský nie je jediný kandidát z radov KDH. Prvý predseda kresťanských demokratov Ján Čarnogurský už svoju kandidatúru potvrdil a má už na ňu aj dosť podpisov. V KDH sa ozývajú hlasy na podporu Čarnogurského. Figeľ poznamenal, že kandidátom KDH je Hrušovský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies