KDH a DS budú spolupracovať na hľadaní riešení pre ľudí

NETKY.SK • 14 Október 2015, 12:11 • 2 min
KDH a DS budú spolupracovať na hľadaní riešení pre ľudí

BRATISLAVA - Kresťanskí demokrati (KDH) budú spolupracovať s Demokratickou stranou (DS) v rámci tímu KDH plus. Spolupráca má priniesť riešenia pre ľudí v zdravotníctve, podnikaní či boji s korupciou. Oznámili to na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"Uzavreli sme dohodu o spolupráci s Demokratickou stranou. Chceme vytvoriť priestor na podporu pravicovej politiky pre občanov na Slovensku. Vytvoriť priestor na spoluprácu strán, ktoré sú si hodnotovo blízke a ktoré hľadajú spoločný postup v predložení programu pre voličov," povedal predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Abrhan. Cieľom KDH je vytvoriť alternatívu voči ľavici.

 

Podpredseda KDH Pavol Zajac priblížil, v akých oblastiach budú strany spolupracovať. "Ľudí dnes nezaujíma, kto bude na kandidátke. Táto dohoda je o spoločnom hľadaní riešení pre občanov na spoločných témach v oblasti zdravotníctva, malého a stredného podnikania, v oblasti boja s korupciou, čerpania eurofondov," doplnil Zajac.

 

Predseda DS Michal Bucek je rád, že sa s KDH dohodli. "Je tu spoločenská objednávka na to, aby pravica, opozícia našla spoločné riešenia. Aby tu bola cesta spolupráce a nehľadali sme veci, ktoré nás rozdeľujú, ale ktoré nás spájajú," povedal Bucek. Nazdáva sa, že ak nedôjde k zlúčeniu alebo úzkej spolupráci pravicových strán, na Slovensku sa po voľbách nemusí nič zmeniť. Doplnil, že DS má záujem spolupracovať aj v oblasti školstva, vedy a ochrany prírodných zdrojov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies