Kde všade bude BioNTech vyrábať vakcíny?

NETKY.SK • 10 Máj 2021, 13:40 • 2 min
Kde všade bude BioNTech vyrábať vakcíny?

PEKING - Čínska farmaceutická spoločnosť a firma BioNTech, spolutvorca vakcíny Pfizer-BioNTech, zakladajú v Číne spoločný podnik na výrobu vakcín proti ochoreniu COVID-19 s kapacitou až miliardy dávok.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Shanghai Fosun Pharmaceutical Group Co. v nedeľu po registrácii uviedla, že oba subjekty vložia do spoločného podniku približne 83 miliónov eur. Fabrika by mala prioritne dodávať vakcíny pre čínsku populáciu. Zatiaľ však termínovo nestanovili, kedy by mohli začať s distribúciou.

 

img

Vakcínu ešte musí schváliť samotná Čína, ktorej predpisy vyžadujú uskutočnené klinické testy priamo na jej území. Generálny riaditeľ spoločnosti BioNTech uviedol, že schválenie vakcíny v Číne očakávajú v júli.

 

Mohlo by vás zaujímať: Pokiaľ ste zaočkovaní, karanténa po stretnutí s pozitívnou osobou vám nehrozí

Čína založila svoju očkovaciu kampaň na vakcínach vyrobených v domácich podmienkach. Cieľom je zaočkovanie 560 miliónov z 1,4-miliardovej populácie do polovice júla. Pre BioNTech to nebude jediné výrobné miesto na ázijskom kontinente. V Singapure plánuje vytvoriť najmodernejšie výrobné miesto pre svoje vakcíny založené na technológii mRNA, ako aj ďalšie lieky. Do prevádzky by ho mohli uviesť najneskôr do roku 2023.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies