Kde nájdete správne náhradné diely do svojho auta?

NETKY.SK • 26 Júl 2022, 13:45 • 2 min
Kde nájdete správne náhradné diely do svojho auta?

Vďaka internetu si môžete vybrať zo širokej ponuky náhradných dielov do vášho auta a ešte aj ušetriť. Ako si však vybrať kvalitne a správne? A ako nenaletieť podvodníkom? Prinášame vám tri užitočné rady pri kúpe náhradných dielov online.

slovakia

left justify in out

Online nákup ponúka majiteľom štvorkolesových tátošov možnosť ušetriť nemalé peniaze na náhradných dieloch. Dôležité je aj v tomto dôverovať, ale aj preverovať, ak nechcete kúpiť nekvalitný alebo nesprávny diel.

 

Náhradné diely nájdete aj na online bazére ako je Offero

 

Vďaka nákupu online už nemusia motoristi kupovať náhradné diely len v obchode. Internet rozšíril nielen ponuku online obchodov, ale aj online bazárov. Veď aj vám sa stalo, že ste našli pri upratovaní garáže napríklad stierače, ktoré už nevyužijete. Nielenže poupratujete, ale môžete ich predať na online bazáre Offero, a pomôcť niekomu, kto ich hľadá.

 

Pri hľadaní náhradných dielov musíte mať údaje o vozidle

 

Aby ste sa vyhli nesprávnej kúpe, hneď pri kontaktovaní predajcu na online bazáre si overte či náhradné diely sedia podľa technických parametrov vozidla. Napríklad online bazár Offero ponúka praktickú komunikáciu s medzi kupujúcim a predávajúcim prostredníctvom četu.

 

Nevýhodou kúpy cez internet je, že si náhradný diel nemôžete pozrieť „naživo“ ako v obchode. Preto je dobré si vyžiadať od predávajúceho niekoľko základných informácií o produkte.

 

Vypýtajte si od predajcu inzerovaného produktu

  • Viacero fotiek s detailmi o predávanom produkte.
  • Technický popis z obalu alebo príbalového letáku.
  • V prípade, že ide o nový produkt je dobré spýtať sa na doklad o kúpe či elektronickú faktúru v prípade možnej reklamácie.

Eshop alebo online bazár?

Ak sa rozhodnete pre kúpu náhradných dielov cez eshop, dajte si pozor na e-shopy s príliš nízkymi cenami. Každý férový eshop by mal mať zverejnené základné náležitosti pre eshop.

 

Čo by ste mali nájsť na stránke eshopu:

 

  • všeobecné obchodné podmienky (VOB),
  • reklamačný poriadok,
  • adresu,
  • fungujúce telefónne číslo.

Výhodou kúpy cez eshop je, že tovar môžete vrátiť i bez udania dôvodu do 14 dní od jeho prevzatia.

 

Pri kúpe náhradných dielov cez inzerát na online bazáre ako je Offero sa môžete s predávajúcim dohodnúť na osobnom prevzatí. Vtedy sa môžete uistiť na „vlastné oči“ nielen o kvalite, ale aj správnosti náhradného dielu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona