Kde Bridget Jonesová skončila, pokračuje Coco Pinchardová

NETKY.SK • 8 Február 2013, 08:02 • 2 min
Kde Bridget Jonesová skončila, pokračuje Coco Pinchardová

Kde Bridget Jonesová skončila, pokračuje Coco Pinchardová - Pre ženy Výlučne dámsku literárnu spoločnosť edície Príbehy z kabelky (Ikar) spestril mužský, ale zároveň aj prvý zahraničný autor. Je ním Robert Bryndza, spisovateľ a scenárista z Veľkej Británi

slovakia

left justify in out

imgVýlučne dámsku literárnu spoločnosť edície Príbehy z kabelky (Ikar) spestril mužský, ale zároveň aj prvý zahraničný autor. Je ním Robert Bryndza, spisovateľ a scenárista z Veľkej Británie s knihou, ktorú nazval E-maily Coco Pinchardovej. Po úspechu v anglicky hovoriacich krajinách sa teraz dostáva k slovenským čitateľom v preklade autorovho životného partnera, rodáka z Nitry, Jána Bryndzu.

"Knižku sme publikovali ako e-knihu v lete, predáva sa v Kanade, USA, vo Veľkej Británii, Brazílii, Španielsku, Taliansku a Japonsku. Od leta sa predalo 35.000 kusov e-kníh," uviedol pre TASR Ján Bryndza s tým, že Robertova kniha má šancu zarezonovať aj u slovenských čitateľov. "Je to britský humor, osobne si myslím, že na slovenskom trhu nie je," doplnil a knižnú novinku označil za "inovatívnu".

Autor totiž príbeh Londýnčanky Coco Pinchardovej nerozpráva cez klasické kapitoly, ale prostredníctvom jej elektronickej pošty. Mladá sa vydala, porodila krásneho syna a sen o úspešnej kariére spisovateľky zavesila na klinec. Napokon jej predsa vyjde román, manžel Daniel zošedivie ako strieborný lišiak a syn Rosencrantz dospeje. Prišiel čas, aby si začala užívať život.

Postavu Coco Pinchardovej vraj autor vytvoril na spôsob jej knižnej či filmovej kolegyne Bridget Jonesovej. "Každý ju miloval a čo sa s ňou stalo? Robo mal taký nápad, že by chcel pokračovať v príbehu 40-ročnej ženy a ukázať, čo sa stane s jej životom, keď už má dieťa a manžela," vysvetlil prekladateľ knižky, pri ktorej si má čitateľ najmä oddýchnuť a zabaviť sa. "Hlavná hrdinka prechádza takými istými každodennými problémami ako hocijaká iná žena, len možno je to trošku humornejšie napísané a trošku také extravagantnejšie," dodal Ján Bryndza, ktorý spolu s Robertom Bryndzom už oslovil čitateľov knihou Bitch Hollywood. Tá sa stala bestsellerom aj na Slovensku pod názvom Mrcha Hollywood (Marenčin PT, 2012).

Robert Bryndza sa narodil vo Veľkej Británii, vyštudoval Guildford School of Acting v Londýne. V roku 2007 napísal komédiu Branko a Branka, ktorú predstavil aj na medzinárodnom festivale v Edinburghu. Je finalistom scenáristickej akadémie BBC 2010.

Knižka E-maily Coco Pinchardovej vyšla v edícii Príbehy z kabelky, ktorú vydavateľstvo Ikar odštartovalo v januári 2012. Dosiaľ v nej vyšlo 14 titulov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies