KBS pri príležitosti sviatku Fra Angelica odovzdá umelcom ocenenia

NETKY.SK • 23 Február 2017, 15:05 • 2 min
KBS pri príležitosti sviatku Fra Angelica odovzdá umelcom ocenenia

BRATISLAVA - Pri príležitosti sviatku blahoslaveného Fra Angelica - patróna umelcov sa dnes uskutoční slávnostné odovzdanie cien Fra Angelico umelcom za prínos kresťanských hodnôt do umenia. O podujatí informuje Konferencia biskupov Slovenska (KBS) na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Slávnostné podujatie sa začne o 16.30 h svätou omšou v Jezuitskom kostole na Františkánskom námestí v Bratislave. Po nej bude program pokračovať v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave, kde sa chystá odovzdávanie cien Fra Angelica.

 

Myšlienka podpory a ocenenie umelcov cenami Fra Angelica zo strany Konferencie biskupov Slovenska, prostredníctvom jej Rady pre vedu, vzdelanie a kultúru, je od roku 2002 prejavom uznania zástupcom umeleckej obce zo strany katolíckej cirkvi, ktorí neváhajú presadzovať vo svojej tvorbe kresťanské myšlienky a hodnoty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies