Kažimír: Započítanie dlhu z núdzových zásob ropy do verejného dlhu je nefér

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 15:55 • 2 min
Kažimír: Započítanie dlhu z núdzových zásob ropy do verejného dlhu je nefér

BRATISLAVA - Rozhodnutie Eurostatu započítať dlh agentúry pre núdzové zásoby ropy do verejného dlhu SR je neférové.

slovakia

left justify in out

Uviedol to na tlačovej konferencii po rokovaní vlády SR minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) v reakcii na dnes kabinetom schválený návrh Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR o reštrukturalizácii správy núdzových zásob ropy.
     

Ako vo vládnom materiáli informovala SŠHR, Agentúra pre núdzové zásoby ropy a ropných výrobkov podľa rozhodnutia Eurostatu nebola síce zaradená do sektora verejnej správy, avšak väčšia časť jej dlhu, 465 miliónov eur, bola vzhľadom na pretrvávajúcu kontrolu štátu nad núdzovými zásobami ropy zarátaná do verejného dlhu.
     

"Dnes sme prijali rozhodnutie, že vypracujeme nový model správy, necháme si ho ex-ante posúdiť Eurostatom v zmysle nových metodík a následne ho zrealizujeme. Aj následkom takejto operácie znížime jednorázovo dlh o 0,6 % hrubého domáceho produktu," dodal Kažimír.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona