Kažimír začína cestu po krajinách EFTA, venovať sa bude investíciám a problematike hospodárskeho rastu

NETKY.SK • 19 Október 2016, 13:52 • 2 min
Kažimír začína cestu po krajinách EFTA, venovať sa bude investíciám a problematike hospodárskeho rastu

BRATISLAVA - Minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) dnes začína trojdňovú cestu po štyroch krajinách Európskeho združenia voľného obchodu (EFTA) - Lichtenštajnsku, Švajčiarsku, Nórsku a Islande.

slovakia

left justify in out

"So svojimi partnermi bude rokovať aj o nadchádzajúcom novembrovom stretnutí ministrov financií členských štátov EÚ 28 s krajinami EFTA venovanom investíciám a problematike hospodárskeho rastu," avizovali z tlačového odboru rezortu financií.

 

V rámci jednotlivých stretnutí bude Kažimír podľa ministerstva okrem rezortných tém hovoriť aj o otázkach migrácie a aktuálnej situácii v súvislosti s brexitom. "Predmetom rozhovorov bude súčasný ekonomický vývoj na Slovensku a otázky súvisiace s prebiehajúcim predsedníctvom Slovenska v Rade EÚ," dodali z ministerstva.

 

Cesta sa začína dnes oficiálnou návštevou Lichtenštajnska, počas ktorej sa minister financií stretne s predsedom vlády a ministrom financií Adrianom Haslerom. Rokovania následne pokračujú vo Švajčiarsku s federálnym ministrom financií Uelim Maurerom, kde bude rezonovať okrem iného aj globálny boj proti daňovým podvodom a úsilie zvyšovať transparentnosť a predvídateľnosť daňových prostredí.

 

"Počas rokovaní budeme hovoriť o témach týkajúcich sa vzájomnej spolupráce, daňových otázkach a náležitú pozornosť budeme venovať aj blížiacemu sa ministerskému dialógu, ktorý sa bude konať 8. novembra v Bruseli," priblížil minister Kažimír. Dialóg ministrov financií členských štátov EÚ 28 s krajinami EFTA sa koná každoročne na jeseň v rámci zasadania Rady ECOFIN.

 

Vo štvrtok 20. októbra bude nasledovať stretnutie Kažimíra s nórskou ministerskou financií Siv Jensenovou venované aj vzájomnej podpore investícií v rámci EÚ. Slovensko na ňom podľa rezortu financií otvorí aj otázku o pripravovanej dohode medzi EÚ a Nórskom v oblasti spolupráce v boji proti daňovým podvodom, špeciálne pri dani z pridanej hodnoty. Séria pracovných rokovaní vyvrcholí v piatok 21. októbra stretnutím s ministrom financií Islandu Bjarniom Benediktssonom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies