Kažimír vyvodí personálnu zodpovednosť len na základe relevantných dôkazov

NETKY.SK • 18 Október 2016, 16:06 • 2 min
Kažimír vyvodí personálnu zodpovednosť len na základe relevantných dôkazov

BRATISLAVA - Minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) je pripravený vyvodiť personálnu zodpovednosť vo svojom rezorte, ale iba na základe relevantných dôkazov. Uviedla to dnes riaditeľka tlačového odboru rezortu financií Alexandra Gogová.

slovakia

left justify in out

Reagovala tak na vyjadrenia opozičnej SaS, ktorá vyzvala ministra Kažimíra, aby odstúpil. Liberáli dnes informovali o prevodoch bytov v bratislavskom River Parku, ktoré sa podľa nich podobajú na prevody z kauzy Bašternák, pri ktorých došlo podľa SaS k neoprávneným nadmerným odpočtom dane z pridanej hodnoty (DPH).

 

Podľa opozičných poslancov sa takéto prevody nemohli diať bez povšimnutia finančnej správy, ktorá spadá pod rezort financií. Minister podľa liberálov takéto činy kryje a nevie sa im postaviť čelom.

 

"Finančná správa je autonómna inštitúcia, ktorá rozhoduje sama, čoho výsledkom je aj skutočnosť, že vo výbere daní dosahuje najlepšie výsledky od roku 2008," zdôraznila v reakcii Gogová. Ak majú poslanci podozrenia zo spáchania akéhokoľvek trestného činu, môžu podľa nej kedykoľvek kontaktovať orgány činné v trestnom konaní alebo dať podnet priamo na Finančné riaditeľstvo (FR) SR.

 

Podľa spoločnosti J&T, ktorá River Park postavila, boli všetky prevody bytov v tomto a v ostatných projektoch v súlade so zákonom a riadne zdanené. "Štát neprišiel ani o jediný cent a nemáme najmenší problém to kedykoľvek dokázať," uviedli akcionári spoločnosti v reakcii.

 

Poslanci Ľubomír Galko a Jozef Rajtár chceli podľa nich len využiť silu značky J&T na svoje zviditeľnenie. "Ale len na základe toho, že poslanec Rajtár niečomu nerozumie, predsa nemôže vyslovovať hrubé obvinenia a hovoriť o prípade pre orgány činné v trestnom konaní," konštatujú v stanovisku.

 

Takéto správanie členov zákonodarného zboru je podľa nich neprijateľné. "Poškodzuje spoločnosť, akcionárov i zamestnancov a preto zvažujeme primeranú obranu našich práv," avizovali.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies