Kažimír: Výnosy z predaja podielu v Telekome by mali ísť na zníženie dlhu

NETKY.SK • 16 Október 2013, 14:36 • 2 min
Kažimír: Výnosy z predaja podielu v Telekome by mali ísť na zníženie dlhu

BRATISLAVA - Výnosy z predaja minoritného, 49-%, podielu SR v spoločnosti Slovak Telekom (ST), a. s., by sa mali použiť prednostne na zníženie štátneho dlhu. Uviedol to po dnešnom rokovaní vládneho kabinetu minister financií a podpredseda vlády SR Peter Kažimír (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Kľúčovo na zníženie dlhu," odpovedal šéf slovenského rezortu financií na otázku, na aký účel by bolo dobré použiť peniaze za predaj štátom vlastneného podielu v ST. Ministerstvo hospodárstva (MH) SR dnes vládu SR o ST oficiálne informovalo v Informácii o ďalšom postupe vo vzťahu k majetkovým účastiam SR na podnikaní ST.

Akcionári v ST - Slovenská republika a spoločnosť Deutsche Telekom (DT) AG sa v lete dohodli na vypracovaní Memoranda o spoločnom postupe akcionárov (MSP), ktoré ustanoví formálny rámec pre spoluprácu akcionárov s tým, že slovenská strana pripraví návrh svojich požiadaviek do memoranda.

"Pracovné skupiny v súčasnosti pripravujú pripomienky k memorandu. MSP by malo špecifikovať dohodnutý spôsob predaja, ako aj jednotlivé kroky a časový harmonogram procesu predaja. Zainteresované strany by mali podpísaním MSP vyjadriť svoju súčinnosť a spoluprácu v procese predaja," dodalo vo vládnom materiáli MH SR.

Fond národného majetku SR a MH SR pripravia informáciu o stave projektu nakladania s majetkovými účasťami štátu na podnikaní ST do konca roka 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona